Back to Question Center
0

Mi az az Amazon bestseller rangja?

1 answers:

Az Amazon a legnagyobb globális online kiskereskedelmi platform, ahol minden termékoldal rangsorol a keresési eredményoldalon. Az Amazon különböző rangsorolási algoritmusokat használ annak meghatározására, hogy miért helyezik el ezt a terméket vagy egy adott keresési oldalt. Az egyik legelismertebb Amazon rangsor algoritmus a Selling Rank (Bestsellers Rank).

Ebben a cikkben megvitatjuk, hogyan működik az Amazon értékesítési rang - round ray ban. Lehetőséget fog adni arra, hogy hatékony marketingkampányt készítsen, és túljárhasson versenytársaival.

Mielőtt folytatnánk az Amazon bestseller rangjának lényegét, szeretném megjegyezni, hogy az Amazon nem fed le titkot arról, hogyan számít a Bestsellers rangsor. Ezért az e rövid bejegyzésben bemutatott összes információ a kutatásom és tapasztalatom alapján készült.

Hogyan működik az Amazon értékesítési munka?

Ha lefelé görget az Amazon termékoldalán, akkor megnézheti a "Termék részletei" részt. Ez a rész az Amazon Bestsellers rangsorát mutatja. Ez a rangsor óránként frissül, és a termék legutóbbi értékesítések számához kapcsolódik, az e kategóriába tartozó egyéb termékekhez képest. Az Amazon Bestsellers rangsor figyelembe veszi a történelmi értékesítési adatokat és a különböző viselkedési tényezőket is.

Általánosságban elmondható, hogy az első helyezés azt jelenti, hogy egy termék a közelmúltban értékesített többet, mint bármely más terméket egy adott kategóriában.

Általános tévhit, hogy az Amazon értékesítési rang az értékesítésen alapul, de a bírálatok és értékelések számáról és minőségéről. A valóságban csak az értékesítést veszi figyelembe (jelenlegi és legújabb). Ezért nincs értelme a termékoldalon sok hamis vagy fizetős véleményt generálni, különösen az utolsó Amazon-algoritmus frissítése után, amely szerint az összes természetellenesen megszerzett véleményt azonnal el kell távolítani. Tehát azt mondhatjuk, hogy az Amazon Bestsellers ranglistája azt mutatja, hogy egy adott termék az utóbbi időben értékesíti az ugyanazon kategóriába tartozó más termékekhez képest. Egy másik gyakori mítosz, amelyet eloszlatunk, az, hogy a termékeknek nincs azonnali hatásuk az eladási rangra. Mint korábban említettem, az Amazon frissíti az algoritmusait óránként. Azonban néha hosszabb időt vehet igénybe az értékesítés növekedése és a rangsor javulása. Ez az idő általában nem több, mint 3 óra. Mindössze az ugyanazon kategóriába tartozó egyéb termékekre vonatkozó értékesítések száma.

Emellett érdemes megemlíteni, hogy az értékesítés növekedése nem feltétlenül jelent jobb rangsorolást. Ez talán az egyik legellentmondásosabb kérdés az Amazon rangsor. Az Amazon eladási rangja közvetlenül a kategórián belüli egyéb termékektől függ. Ez azt jelenti, hogy az értékesítés növekedése önmagában nem elég ahhoz, hogy javítsa rangsorolását. Az értékesítés számának jelentős növekedése hozhat Önnek egy Bestseller rangot. Többet kell kiskereskednie, mint a többi kiskereskedőnek. Tehát, ha észreveszed az eladások növekedését a niche-nél és a termékek iránti nagy keresletet, akkor ez nem jelenti azt, hogy te vagy a kategóriád legjobb eladója. Azt is megmutathatja, hogy egyes versenytársak elkezdenek többet értékesíteni.

December 6, 2017