Back to Question Center
0

Kezdők útmutatója a Semalt weblapon történő átfedéséről

1 answers:

A webes adatok és információk napról napra nőnek. Napjainkban a legtöbb ember a Google-t használja a tudás első forrásaiként, függetlenül attól, hogy keresnek-e üzleti véleményekről, vagy új kifejezést próbálnak megérteni.

Az interneten elérhető adatok mennyisége sok lehetőséget kínál az adatkutatók számára. Sajnos a legtöbb internetes adat nem áll rendelkezésre. Nem strukturált formátumban jelenik meg, amelyet HTML formátumnak neveznek, és nem letölthető. Ezért megköveteli az adatgyűjtő tudásának és szakértelmének kiaknázását.

A webes kaparás a HTML formátumban jelen lévő adatok strukturált formátumba történő konvertálásának folyamata, amely könnyen elérhető és használható. Szinte az összes programozási nyelv használható a webes selejtezéshez. Azonban ebben a cikkben a R nyelvet használjuk.

Számos mód van arra, hogy az adatokat az internetről lehúzzák. A legnépszerűbbek közé tartoznak a következők:

1. Human Copy-Paste

Ez egy lassú, de nagyon hatékony módszer az adatok lekérdezéséről az interneten. Ebben a technikában egy személy maga elemzi az adatokat, majd átmásolja a helyi tárolóba. 19) 2. Szövegmintázat-egyezés

Ez egy egyszerű, de hatékony módszer a webes információk kitöltésére, amelyhez a programozási nyelvek szabályos kifejezésmeghatározó eszközeinek használatát követeli meg

3. API interfész

Számos olyan weboldal, mint a Twitter, a Facebook, a LinkedIn stb. Olyan nyilvános vagy privát API-kat biztosít, amelyek szabványos kódokkal hívhatók fel az adatoknak az előírt formátumban történő lekéréséhez

4. DOM Parsing

Megjegyezzük, hogy egyes programok képesek az ügyféloldali parancsfájlok által létrehozott dinamikus tartalmak lekérdezésére. Lehetőség van arra, hogy az oldalakat egy olyan DOM-fába dolgozzák fel, amely az ezen oldalak egyes részeinek lekérdezéséhez használható programokon alapul. )

Mielőtt elkezdené az interneten történő kaparást R-ben, alapvető ismeretekkel kell rendelkeznie az R.-re. Ha kezdő vagy, sok nagyszerű forrás, amely segíthet. Továbbá, meg kell ismernie a HTML-t és a CSS-t. Mivel azonban a legtöbb tudós a HTML és a CSS technikai ismereteivel nem nagyon hangos, használhat olyan nyílt szoftvert, mint a Selector Gadget.

Például ha az adott időszakban feltöltött 100 legnépszerűbb filmre az IMDB weboldalán lévő adatokat kaparja, akkor a következő adatokat kell lefejezni egy webhelyről: leírás, futásidő, műfaj, minősítés, szavazás , bruttó kereset, rendező és leadott. Miután eltörölte az adatokat, különböző módon elemezheti. Például számos érdekes vizualizálást hozhat létre Source . Most, amikor általános elképzelésed van arról, hogy mi az adatelhárítás, akkor megkerülheted!

December 7, 2017