Back to Question Center
0

BeautifulSoup megragadni a weboldal tartalmát öt percben - Semalt Expert

1 answers:

A gyönyörű leves a Python csomag, amelyet XML és HTML dokumentumok elemzésére használnak. Webes oldalak parsefáját hozza létre, és Python 2 és Python 3 számára is elérhető. Ha van olyan weboldala, amelyet nem lehet megfelelően lekapartani, használhatja a különböző BeautifulSoup kereteket. Az összegyűjtött adatok átfogóak, olvashatóak és méretezhetőek lesznek, amelyek rövidebb és hosszútávú kulcsszavakat tartalmaznak.

Csakúgy, mint a BeautifulSoup, az lxml integrálható html-el. parser modul kényelmesen. Ennek a programnyelvnek egyik legkülönlegesebb tulajdonsága, hogy spam védelmet és jobb eredményeket biztosít a valós idejű adatokhoz. Mind az lxml, mind a BeautifulSoup könnyen megtanulható, és három fő funkciót biztosít: formázás, elemzés és a faátalakítás. Ebben a bemutatóban megtanuljuk, hogyan használjuk a BeautifulSoup-ot, hogy megragadja a különböző weboldalak szövegét.

Telepítés

Az első lépés a BeautifulSoup 4 telepítése a Pip segítségével. Ez a csomag mind a Python 2, mind a 3 programban működik. A BeautifulSoup Python 2 kóddal van csomagolva; és amikor a Python 3-at használjuk, automatikusan frissül a legújabb verzióra, de a kód nem frissül, hacsak nem telepítjük a teljes Python csomagot.

Telepíthet egy megfelelő elemzőt, mint a html5lib, az lxml és a html. elemző. Ha pipát telepített, be kell importálnia a bs4-ből. Ha letölti a forrást, importálni kell egy Python könyvtárból. Ne feledje, hogy az lxml parser két különböző verzióban jelenik meg: XML parser és HTML parser. A HTML-elemző nem működik megfelelően a Python régi verzióiban; így telepítheti az XML-elemzőt, ha a HTML-elemző nem válaszol, vagy nem települ megfelelően. Az lxml parser viszonylag gyors és megbízható, és pontos eredményeket ad.

A BeautifulSoup használatához látogass el a megjegyzésekhez

A BeautifulSoup segítségével elérheti a kívánt weboldal megjegyzéseit. A megjegyzéseket általában a Comment Object (Értesítésobjektum) részben tárolja, és a weboldal tartalmát megfelelően ábrázolja.

Címek, linkek és fejlécek

A BeautifulSoup segítségével egyszerűen kiválaszthatja az oldalcímeket, linkeket és címeket. Csak meg kell szerezned az oldal jelölését egy adott kóddal. Miután megkapta a jelölést, akkor a adatokat is lehúzhatja a fejlécekből és alfejezetekből is.

Navigáljon a DOM-ban

A DOM-fákon keresztül navigálhat a BeautifulSoup. A címkézés segíteni fog nekünk az adatokat SEO célokra.

Következtetés:

Miután a fent leírt lépések befejeződtek, a weboldal szövegét kényelmesen megragadhatja. Az egész folyamat több mint öt percet nem igényel, és minőségi eredményeket ígér. Ha HTML-dokumentumokból vagy PDF-fájlokból származó adatokat kíván kivonni, akkor sem a BeautifulSoup, sem a Python nem segít. Ilyen körülmények között kipróbálnia kell a HTML lehúzót és elemeznie kell a webes dokumentumokat. Teljes mértékben kihasználnia kell a BeautifulSoup funkcióit, hogy az adatokat a SEO célokra terelje. Még ha kedvelik az lxml HTML-elemzőit is, még mindig kihasználhatjuk a BeautifulSoup támogatási rendszerét, és minőségi eredményeket kaphat percek alatt Source .

December 22, 2017