Back to Question Center
0

Semalt: Hogyan kezeljük a webadatok kihívásait?

1 answers:

A vállalati gyakorlat általános gyakorlatává vált az üzleti alkalmazások adatainak megszerzésére. A vállalatok most gyorsabb, jobb és hatékonyabb módszereket keresnek az adatok rendszeres kivonására. Sajnálatos módon a webbörtözés rendkívül technikai jellegű, és nagyon hosszú időre van szüksége a mesterhez. A web dinamikus jellege a nehézség fő oka. Továbbá elég sok weboldal dinamikus weboldal, és rendkívül nehéz megrekedni.

A webes extrakció kihívásai abból fakadnak, hogy minden weboldal egyedülálló, mert másképp van kódolva. Tehát gyakorlatilag lehetetlen egyetlen adatrögzítő programot írni , amely több webhelyről adatokat is kiválaszthat. Más szóval, szükség van egy tapasztalt programozók csapatára, hogy kódolhasson webes kaparás alkalmazását minden egyes célhelyre. Az összes webhelyre történő alkalmazás kódolása nem csak unalmas, de költséges is, különösen olyan szervezetek számára, amelyek rendszeres időközönként több száz webhely adatainak kitermelését igénylik. A webes kaparás máris nehéz feladat. A nehézséget tovább fokozzák, ha a célterület dinamikus.

A dinamikus weboldalakról származó adatok kivonásának nehézségeit tartalmazó egyes módszereket alább leírták.

1. Proxyok konfigurálása

Egyes webhelyek válaszai a földrajzi helytől, az operációs rendszertől, a böngészőtől és az eszköz eléréséig használt eszköztől függenek. Más szavakkal, ezeken a weboldalakon az Ázsiában tartózkodó látogatók számára elérhető adatok eltérnek majd az Amerikától érkező látogatók számára elérhető tartalomtól. Ez a fajta funkció nem csak a webes robotok összezavarását teszi lehetővé, hanem egy kicsit nehezebbé teszi őket, mert meg kell találniuk a feltérképezés pontos változatát, és ez az utasítás általában nem szerepel a kódokban.

A probléma rendezése általában kézi munkát igényel ahhoz, hogy megtudja, hány változata van egy adott weboldalnak, valamint hogy beállítson proxyt az adatgyűjtéshez egy adott verzióból. Ezenkívül a helyspecifikus webhelyek esetében a adatkapcso -et olyan kiszolgálóra kell telepíteni, amely ugyanazon a helyszínen található a cél webhely verziójával

2. Browser Automation

Ez nagyon összetett dinamikus kódokkal rendelkező webhelyek számára használható. Ez úgy történik, hogy az oldal tartalmát böngészővel teszi. Ezt a technikát böngésző automatizálásnak nevezik. A szelén használható ehhez a folyamathoz, mivel képes vezetni a böngészőt bármely programnyelvről.

A szelént valójában elsősorban a teszteléshez használják, de tökéletesen működik a dinamikus weboldalak adatainak kinyeréséhez. Az oldal tartalmát először a böngésző teszi lehetővé, hiszen ez gondoskodik a fordított technikájú JavaScript kód kihívásairól az oldal tartalmának lekéréséhez.

Amikor a tartalom megjelenik, helyileg mentésre kerül, és a megadott adatpontokat később bontja ki. Az egyetlen probléma ezzel a módszerrel, hogy hajlamos számos hibára.

3. Kérelmek kezelése

Bizonyos webhelyek ténylegesen bizonyos felhasználói beírást igényelnek a szükséges adatok megjelenése előtt. Ha például egy bizonyos földrajzi helyre vonatkozó éttermekről van szüksége, egyes webhelyek kérhetik a kívánt hely irányítószámát, mielőtt hozzáférést kapnának az igényelt éttermek listájához. Ez általában nehéz a bejáróknál, mert felhasználói beavatkozást igényel. Azonban, hogy gondoskodhasson a problémáról, a post-kéréseket a kaparóeszközéhez megfelelő paraméterek segítségével alakíthatja ki, hogy elérje a céloldalt.

4. Gyártás A JSON URL

Egyes weboldalakhoz AJAX hívásokra van szükség a tartalom betöltéséhez és frissítéséhez. Ezek az oldalak nehezen kaparhatók, mert a JSON fájl aktiválói nem könnyen követhetők. Így kézi tesztelést és ellenőrzést igényel a megfelelő paraméterek azonosítása érdekében. A megoldás a megfelelő JSON URL-cím gyártása megfelelő paraméterekkel.

Összefoglalva, a dinamikus weboldalak nagyon bonyolultak a lehúzáshoz, ezért magas szintű szakértelmet, tapasztalatot és kifinomult infrastruktúrát igényelnek. Azonban néhány internetes kaparó cég képes kezelni, így szüksége lehet egy harmadik fél adatrögzítő cégének bérletére Source .

December 22, 2017