Back to Question Center
0

Semalt: Content Scrapers. Hogyan lehet megtudni, ki lopta meg a tartalmadat?

1 answers:

Ha blogger vagy tartalom író vagy, akkor esélye van mindent a tartalomrapergetőkről. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a tartalomszalagok engedély nélkül engedélyezhetik saját webes tartalmuk másolását vagy ellopását. A tartalomszalagok egy része csak átmásolja és beilleszti blogbejegyzéseidet, míg a többiek automatizált programokat használnak az RSS-hírcsatornák tartalmának átvételére és saját weboldalukon történő közzétételére. Itt leírjuk, hogyan lehet felfedezni, hogy ki lopta el webes tartalmát, és milyen intézkedéseket kell tennie velük szemben.

Ha nem keresi a bejegyzést a Yahoo, a Bing vagy a Google-ban, akkor nem találhatja meg azokat a weboldalakat, amelyek ellopják a tartalmat rendszeresen. Ha tudni szeretnél róla spam mers vagy hackerekről, próbáld ki az alábbi módokon.

1. Copyscape:

Ez a legegyszerűbb és legegyszerűbb módja annak, hogy megtudja, ki lopta meg tartalmát az interneten. Ez a program lehetővé teszi a webes tartalmak URL-címének megadását és a másolatok megtalálását a világhálón. Használhatja ingyenes verzióját korlátozott opciókkal vagy prémium verziókkal, amely lehetővé teszi, hogy közel 10000 weboldalt ellenőrizzen néhány dollárért.

2. Trackbacks:

Megpróbálhatja a WordPress webhelyének nyomon követéseit is azonosítani és megzavarni azokat a webhelyeket, amelyek szinte naponta ellopják a tartalmat. Ha az Akismetet használod, a trackbackek közül sok jelenik meg a spam mappában. A nyomkövetés azonosításának és megszerzésének kulcsa az, hogy a bejegyzéshez tartozó linkeket nagy horgonyszövegekkel látja el. A belső és külső összekapcsolás fontos a webhely optimalizálásához.

3. Webmestereszközök:

A tartalomszedők keresésének másik módja a Webmestereszközök. Menjen az Internetre> A Google Analytics-fiókjainak linkjei, majd kattintson a Kapcsolt oldalak oszlopra. Minden olyan webhely, amely összekapcsolta a bejegyzéseit, megjelenik ezen a területen. Ahhoz, hogy megtalálja a saját linkjeit ezen az oldalon, csak kattints a domainre, és keressétek meg, hogy eddig milyen ellopott weboldalait. Itt láthatja, mennyire ragyogóan napi rendszerességgel másolják és beillesztik postaládáit és tartalmát.

4. Google-figyelmeztetések:

Ha nem rendszeresen küldtél, és szeretnéd, hogy a blogbejegyzésekkel vagy a más webhelyeken szereplő cikkekkel kapcsolatban említést tegyünk, akkor létre kell hoznod a Google-értesítéseket a cikkek címének pontos egyezésével az idézőjelbe helyezve.

Hívd meg a Scraped Post feladatot:

Ha létrehozott egy WordPress webhelyet, próbáljon meg egy RSS-lábléc-bővítményt. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a szöveg egyéni darabjait az RSS-hírcsatornák alján vagy tetején helyezzék el. És ha nem rendelkezik WordPress webhelyével, egyszerűen csak írja be a rövid leírást vagy megjegyzést a tartalom alján vagy tetején, hogy a hasonló információkból álljon, és helyesen kell hivatkozni.

Hogyan lehet megakadályozni a tartalom lekapartását?

Ha nem akarja, hogy bárki ellopja vagy másolja webes tartalmát, meg kell tennie néhány intézkedést. Először is fel kell vennie a kapcsolatot a webhely rendszergazdájával, és kérje meg tőle, hogy vegye le az oldalakat, ahol a webes tartalmakat másolja. Meggyőzheti őt, hogy azonnal megszüntesse a cikkeket.

Ha nincs mód arra, hogy kapcsolatba léphessünk egy rendszergazdával, akkor a Whois Lookup-ot meg kell keresnünk ahhoz, hogy felfedezzük, hogy ki áll ez a weboldal vagy domain név. Ha nem regisztrálták magántulajdonban, könnyen megtalálhatja az adminisztrátor e-mail címét. Alternatív megoldásként kapcsolatba léphet a GoDaddy vagy a HostGator szolgáltatással, és felhívhatja figyelmüket arra, hogy a szóban forgó webhely vagy domain folyamatosan ellopja az internetes tartalmat, és azonnal eltávolítani vagy felfüggeszteni.

Végül, de nem utolsósorban, látogass el a DMCA-ba. A visszavonási szolgáltatást a szerzői joggal védett képek, videók, blogbejegyzések és tartalmak eltávolítása céljából kell használnia. Vannak olyan WordPress pluginok, amelyek tartalmazzák a DMCA védett jelvényeket, és telepítheti webhelyére, hogy figyelmeztesse a potenciális hackerek és tolvajok figyelmét Source .

December 22, 2017