Back to Question Center
0

Hogyan dominálhat az Amazon keresési rangsorolási rendszerében?

1 answers:

Az Amazonon elért magas termékválaszték megegyezik a nagy mennyiségű értékesítéssel, mivel a legtöbb felhasználó az első olyan eredményre kattint, amelyet az Amazon SERP-on találnak,. Ahhoz, hogy a keresési eredményoldalon láthatóvá váljon a termékek, meg kell értened, hogyan működik az Amazon A9 keresési rangsorolási algoritmusa.

Ebben a cikkben foglalkozunk az Amazon rangsor algoritmusának néhány alapelvével, és különös figyelmet fordítunk minden rangsorolási tényezőre.

A9 vagy Amazon keresési rangsor algoritmus

A PowerReviews által végzett legutóbbi felmérés szerint több mint 1 000 amerikai ügyfél elkezdi keresni az Amazon. A Google közelébe kerül, majd néhány népszerű e-kereskedelmi piactéren. Azok az emberek, akik az Amazon-on kutatják termékeiket, megválasztják a választást a rendelkezésre álló termékválasztékkal, felülvizsgálatokkal, ingyenes szállítással és üzletekkel.

Ez a felmérés megmutatja, mennyire hatékony ez a kereskedési platform az interneten. Számos lehetőséget és előnyöket biztosít a kiskereskedőknek. Azonban meg kell küzdenie az iparági versenytársakkal, hogy láthatóvá tegye a dolgokat az Amazon SERP-en.

Ahhoz, hogy versenyképes legyen, tudnia kell, hogyan működik az Amazon A9 algoritmus. Mindenekelőtt meg kell jegyezni, hogy az A9 teljesen más a Google-tól. Amikor egy ügyfél keres egy szükséges terméket az Amazon-on, a keresési eredmények kétlépcsős folyamaton keresztül érkeznek. Az első szakaszban a felhasználók megkapják a legmegfelelőbbet a katalógusok lekérdezési eredményeihez. A második szakaszban mindezeket az eredményeket a relevancia és a népszerűség alapján rangsoroljuk. Az Amazon elsődleges célja, hogy maximalizálja az egyes vevőkre jutó összvállalati bevételt. Ha az online áruház több pénzt hoz az Amazonba, akkor valószínűleg rangsorolódik a keresési eredmények TOP oldalán. Az Amazon folyamatosan működik rangsorolási algoritmusának fejlesztése alatt. Jelenleg figyelembe veszik az olyan tényezőket, mint a felhasználói visszajelzések, a programelemzés, a kulcsfontosságú üzleti mutatók és a teljesítménymutatók.

Az Amazon keresés rangsorolási algoritmusa

lényeges elemei Három lényeges rangsorolási tényező Az Amazon figyelembe veszi a rangsor termékeit a keresési eredményoldalon:

22)
 • Konverziós ráta
 • Az átváltási arányt befolyásoló tényezők közé tartoznak a kritikák, a képek minősége és mérete, valamint az árpolitika. Ha magas konverziós arányt szeretne, akkor versenyképes árakat kell fenntartania. Ezenkívül fontos, hogy pozitív visszajelzést kapj a termékeiről, mivel a jövőbeli ügyfelek fogalmát adják a márka hírnevének.

  • Relevancy

  Az elsődleges tényező, amely megmutatja, mikor kell keresni a termékoldaladat a keresési eredmények szempontjából relevancia. Ezért minden terméknek maximálisan relevánsnak kell lennie a felhasználó lekérdezéséhez. Ennek a tényezőnek a javítása érdekében a cím és a leírás alatt, valamint az Ön adatai alatt kell dolgoznia. Mindezeket a részeket jól optimalizálni kell, és tartalmazni kell a célzott keresési kifejezéseket.

  • Ügyfél-elégedettség

  Ezek a tényezők segítik az ügyfelek megtartását, beleértve az eladó visszajelzését és a megrendelési hibát. Tehát a titok nagyon egyszerű. Meg kell felelnie az ügyfelek igényeinek, és vissza fog térni hozzátok. Minél több pozitív értékelést gyűjt össze az oldaladon, annál nagyobb a valószínűsége, hogy több potenciális ügyfelet vonz az oldaladhoz Source .

  December 22, 2017