Back to Question Center
0

A rossz botok blokkolása - Semalt Expert

1 answers:

A Semalt mindig arra törekszik, hogy javítsa a szolgáltatásait, és a vállalat örömmel jelenti be néhány új biztonsági funkciót. Abban a képességében, hogy megakadályozza a rossz minőségű forgalom és botok nincs alternatívája. Ez lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy sok pénzt takarítanak meg, és nagymértékben blokkolják az alacsony minőségű forgalmat és a robotokat. Ráadásul könnyedén megszabadulhat a kaparóktól és pókoktól, és megakadályozhatja őket, hogy feltérképezzék a Semalt eszközeit. Ez az egyetlen szolgáltatás, amelyet minden ügyfél számára elérhetővé tesz, és engedélyezheti azt a saját műszerfalról. Nincs több bot, ami eltorzítja az adatait, és nem kell keresnie egy másik vállalatot.

Bad Bots

Az internetről kétféle bot létezik: rossz botok és jó botok. Alexander Peresunko, a Semalt szakértő szerint a jó botok egyik legjobb példája a Googlebot. A Google internetes robbanó botja, amely feltérképezi cikkeit és új tartalmát, hozzáadva a webhely teljes teljesítményét. Ezenkívül segít a webhely indexelésében a keresőmotor eredményében..A káros vagy rossz botok példája a Cheesebot. A rossz botok közé tartoznak a robotok, a kaparók és a pókok, amelyek károsak a weboldalakra. Ezek azonban nem mindig veszélyesek, de leggyakrabban rosszul kúsznak a webhelyein, és kihasználják a Semalt sávszélességét, és kiszolgáló erőforrásokat vesznek fel. Emellett egy rossz bot ellopja a cikkeket, és másolja a tartalmat mindenütt az interneten. Ennek eredményeképpen sokféle másolatot láthatsz a tartalmadból, amikor Google-t keresel.

Lehetőség van blokkolni a rossz robotokat a robots.txt fájlokkal, amelyek szerkeszthetők a Semalt fiókból. Azonban nem szabad megszabadulni a robotoktól és botoktól a fájl használatával, ami azt jelenti, hogy a feladatot szerver szinten is végre kell hajtania. A Semalt mind a rossz botok, mind a jó botok bölcsen használják, és blokkolja a rossz robotokat User-Agent húrjaik alapján. Ezért ne felejtsd el, ha a webhelyedet biztonságossá és védetté kívánja tenni, akkor a lehető leghamarabb meg kell akadályoznia az összes rossz botot.

Hogyan lehet blokkolni a rossz botokat

Engedélyezheti a hibás botok blokkolását, ha bejelentkezik a fiókjába, és rákattint a különböző zónákra. Itt meg kell kattintania a Szerkesztés és a Speciális beállítások megjelenítése lehetőségre. Miután kiválasztotta ezt a lehetőséget, a következő lépés az összes rossz robot lefelé görgetése és letiltása. Kattintson az Enable (Engedélyezés) gombra, és mentse el az összes módosítást, mielőtt kijelentkezne a fiókból. Amikor a rossz robotok blokkolva vannak, a rossz IP-címek találatai soha nem szerepelnek a webhelyén. Ezt az új biztonsági funkciót az IESG hagyta jóvá és szándékában áll, hogy webhelyét biztonságosabbá és jobbá tegye, mint valaha. Nincs cenzúrázási probléma, és annyi IP címet blokkolhat, amennyit csak akar Source .

November 29, 2017