Back to Question Center
0

A Semalt bemutatja a Facebook vírusát, amelyről félni kell

1 answers:

Ha véletlenül megkaptál egy üzenetet a MySpace-ről vagy a Facebook-ról, hogy a fiókja a vírusoknak kitett, akkor lehet, hogy a Facebook egy e-mailben elküldött e-mail címre küldött e-mailben. Az ilyen hamis barátok meghívják az embereket a közösségi médiára, és megkérik őket, hogy nézzék meg saját videóikat vagy képeiket. Jason Adler, a Ügyfél Menedzser Semalt figyelmeztet arra, hogy ha egyszer rákattint az URL-re, a számítógépet valószínűleg a Facebook fogja megfertőzni.

Mi a Facebook vírus

A gyanús videók megtekintését követően a Facebook vírus behatol a számítógépére a Flash-lejátszóval. Később a vírus támadja a számítógépes rendszer különböző fájljait, és veszélyes féreggé alakul át, majd a botnetek érkezése.

Ez a hálózati féreg jelentős számú Mac OS X, Linux és Microsoft Windows platformot támad. Elsődleges céljai a Skype, a Yahoo Messanger, a MySpace és a Facebook felhasználók, de a vírus néha támadást indít a Yahoo Mail, AOL Mail és Gmail szolgáltatásaihoz.

Ha gyanús e-mailt kapsz, ahol felkérést kap egy adott videó megtekintésére, és nem tudsz semmit a feladóról, azonnal fel kell kérdezned az e-mailt, és semmilyen költség nélkül nem kell kattintani a linkekre. A technológiai szakértők azt állítják, hogy a Facebook vírus eddig több százezer számítógépes eszközt fertőzött meg. Ez hamis előugró ablakok formájában jelenik meg, és beépített programokat használ a készülékek megtámadására..

A McAfee Security szerint a Facebook vírusai feltöltötik a számítógépre letölthető termékeket, és valamilyen módon megpróbálnak elkábítani. Szolgáltatásának neve a Biztonsági Számlakezelő, aki betölti az eszközt, és ellopja az érzékeny adatokat, elrejti a jelszavát és a weboldal felhasználónevét.

Kerülje el ezt a rendetlenséget

Fontos megakadályozni ezt a rendetlenséget, és ez csak akkor lehetséges, ha távol tartod a gyanús e-maileket és mellékleteket. Soha ne érintsd meg azokat a videókat, amelyeket egyes Facebook barátok küldnek a postaládájába. A Facebook támadások elsősorban e-mailek formájában érkeznek, "meg kell tartanod magad tőlem", "mi a fene ez", és így tovább. Fontos, hogy bezárja az ablakot vagy törölje azokat a gyanús e-maileket, mivel semmi köze a valósághoz. Ha ilyen e-mailt kap, egyértelmű jelzés, hogy egy zombi megtámadta a számítógépet vagy a közösségi média profilját.

Kövesse a Facebook politikákat

A Facebookban több tucat tipp és utasítás található a Facebook vírusokkal való megszabadulására. A víruskereső programok telepítése ellenére módosítania kell a közösségi média beállításait. Fontos, hogy elrejtse Facebook azonosítóját, és ne keresse azt a keresőmotorok .

Becslések szerint ez a vírus eddig 110 millió Facebook-fiókot fertőzött meg, és a közösségi média oldal 870 dolláros pert nyert a felhasználók fiókjainak támadása és az interneten elkövetett zaklatás miatt hibáztatott emberek ellen. Ez a vírus számos felhasználói fiókot feltörött az e-mailek és a közösségi média profilok behatolásával. Még a keresőmotor eredményeit is irányíthatja, és irányítja a szennyezett helyeket Source .

November 29, 2017