Back to Question Center
0

A Semalt Expert figyelmeztet a világ legnagyobb spamszolgáiról. Biztonságosan!

1 answers:

Ha nagy számú e-mailt kap az internetes áruházakkal vagy a pénzért kért emberekkel kapcsolatban, akkor valószínű, hogy egy spammer kitalálta az azonosítóját, és elkezdett hamis üzeneteket küldeni. 2011 első félévében a beérkező levelekből származó spamek többsége Indiából származott. 2016-ban a legfőbb spamküldő országok India (20%), Indonézia (13%), Oroszország (10%) és Dél-Korea (12%) - gonfiabili usati.

Nik Chaykovskiy, a Semalt Senior Ügyfél Menedzser menedzsere itt a világ spamre vonatkozó legérdekesebb tényeket vizsgálja.

Oroszország széles körben híres a számítógépes bűnözőkről és a bandákról, mint például a Facebook. A Trend Micro, amely a kaliforniai híres cybersecurity cég, Oroszország most előtérbe kerül az online csalások és spam miatt. A Trend Micro beszámolója szerint a leglátványosabb események, mint Whitney Houston hirtelen halála, a társadalompolitikai zűrzavarok világszerte, és a Linsanity új számítógépes anyagokkal és kampányelgondozással szolgáltatott a számítógépes bűnözők számára. Segített nekik, hogy megfertőzzék és behatolhassanak számos e-mail azonosítót és hálózatot a személyes adataik eléréséhez.

A célzott webes spamek akár nyolcvan százalékát egy több mint 100 személyből álló csoport hozza létre, mindegyik egy levélszemét csoporthoz tartozik. A banda neve Spamhaus. Az ismert robbantási műveletek nyilvántartása (ROKSO) adatbázis sok problémát okozott az internethasználók számára..Néhány évvel ezelőtt egy ukrán spammer több millió rosszindulatú programot és vírust küldött egy adott botnet technológia használatával. A spammer honlapjának házigazdája egy kínai székhelyű web hosting cég, a Trend Micro beszámolt. Michael Boehm and Associates egy amerikai szervezet volt, amely nagyszámú spammerből állt. Automatizált spameket és vírusokat küldtek az interneten, ami problémákat okozott a különböző felhasználóknak. Elsődleges célpontjuk az elvesztett listák voltak, és vezető üzleti és egyedi nevek alapján működtek.

Yair Shalev egy nagy horderejű hóhegesztő spammer volt Floridából. Együttműködött egy ROKSO spammerrel, Darrin Wohlnal, hogy olyan technológiákat dolgozzon ki, amelyek nagy számban elpusztítják a számítógépet és a mobil eszközöket világszerte. Dante Jimenez USA-beli spammer volt, aki a világ legrosszabb számítógépes bűnözőivel és botnet szakértőivel dolgozott. Különböző botnetes spamming projektekben vett részt, és előtérbe került a kiszolgálók és kiemelkedő hírportálok hackelésében. Peter Severa professzionális orosz spammer volt, aki különböző vírusirtó programokat, spamvereket és botneteket ír és értékesített millió és milliárd dollárért. Szintén részt vett a világ legrosszabb trójai és vírusainak kiadásában és kiadásában. Számos európai és amerikai botnet spammerrel dolgozott, és egy amerikai székhelyű spammerrel, Alan Ralskyvel

együttműködött.

Michael Persaudot az FBI letartóztatta néhány hónappal ezelőtt. Nagy kiterjedésű csalásokkal foglalkozott, és különböző spamming műveletekért számolt be. A Yambo Financials egy másik ukrán spammer, aki részt vett a különböző cybercrimes. Rengeteg kalózprogramot fejlesztett ki és millió dollárért adta el. Ő is létrehozott egy hamis bankszámlát az interneten, és ellopott sok pénzt a törvényes bankszámlákon. Eddig a spammert különböző cyberkritikák miatt vádolják, és az FBI utána. Előbb-utóbb letartóztatják, a Trend Micro beszámol.

November 29, 2017