Back to Question Center
0

A Semalt Expert leírja, hogyan született a robot a spamről

1 answers:

Michael Brown, a Semalt Digitális Szolgáltatások Ügyfél Menedzsere, a cikkben néhány kényszerítő tényezőt szabott ki a spam származásról.

Az első spam üzenetet 1994-ben küldték el. Abban az időben Laurence Canter és Margaret Siegel írt egy olyan programot, amely hirdetett egy hirdetést a vállalat zöldkártyás lottó papírmunkájára. Ezt az üzenetet elküldték az összes Usenet News Group tagnak, és több mint hat ezer tagot kaptak, akik ezt az üzenetet kapták.

Az üzenetet egyedülálló módon kinyilvánították, a Usenet-ügyfelek nem találtak meg duplikált másolatokat, és a felhasználók ugyanazokat az üzeneteket kapták az összes csoportban. Abban az időben az internetes és online források kereskedelmi felhasználása nem volt gyakori. Ráadásul a Usenethez való hozzáférés sokkal drágább volt, mint a többiek. Sok felhasználó úgy érezte, hogy a kereskedelmi jellegű üzenetek jó semmit sem érnek. Nem csak időt szántak, hanem sok pénzt is fizetett a felhasználóknak.

Később a zöldkártya esemény mindenki figyelmét felkeltette. Arnt Gulbrandsen kidolgozta a cancelbots koncepcióját, amely később összehasonlításra került a spam üzenetek tartalmával. Ezután továbbításra került az eredeti feladó felé. Canter és Siegel újra és újra megismételték a folyamatot. A felhasználók nem tudták kombinálni a levélszemetet, és nem tudták megszüntetni az üzeneteket a Usenet-kiszolgálón..A levélszemétellel kapcsolatos intézkedéseket is meghozták, de hiába.

Ez csak a kereskedelmi spam és a Usenet spam kezdete volt. 1994 áprilisa előtt Sedar Argic több üzenetet válaszolt, amelyben kijelentette, hogy tagadta az örmény népirtást. Nyilvánvaló, hogy nem volt bölcs döntés, és a dolgok megváltoztatására volt szükség.

A Usenet-spam korai formája az interneten sok felhasználónak küldött üzenet. A Cancelbots viszont ugyanazokat az üzeneteket dolgozott, és megpróbálta ellenőrizni a forrásukat. Végül eljött az idő, amikor a fejlett technológiát alkalmazó Usenetters megtalálta a megoldást erre a problémára. Az orosz tudós, Andrey Markov 1913-ban feltalált egy botot, és különböző oldalakat használt fel szűrők előállítására.

A spammereknek nem volt ideje megérteni, hogy a törlőkulcsok minden egyes üzenet végén hozzáadódtak a véletlenszerű junks-okhoz. Abban az időben a spamküldők áthelyezték a Usenet-et számos e-mailre, biztosítva, hogy megtámadják az európai és amerikai e-mail azonosítót. Egyre több ember szentelte magát, hogy kitalálja a jellegét spam és megpróbálta harcolni a spammerek online. Nem humán számlákat hoztak létre azzal a céllal, hogy megvizsgálják a hackerek viselkedését az interneten. Új technológiákat fejlesztettek ki, és a különböző kiszolgálókat megsemmisítették. Másrészt a spammerek kitalálták a problémát, és sokkal jobb technológiákat fejlesztettek ki, mint ez. Módszert dolgoztak ki a Google Analytics szűrőivel szemben is.

A spammerek esetében a Bayesian üzenetet hozott létre, hogy meggyőzze a felhasználókat, hogy jogosak és megbízhatóak. A nem kapcsolódó szavak hosszú és rövid sztringjei jöttek létre, és ez a technika egyszerre vált és széles körben elterjedt.

2010-ben az Amazon bevezette az eBook boltot, és szervere sok spammerrel volt elárasztva. Mostantól olyan sok technikát vezettek be, hogy nagyszámú spammel és hackerrel foglalkozzon Source .

November 29, 2017