Back to Question Center
0

A Semalt Expert leírja, hogyan született a robot a spamről

1 answers:

Michael Brown, a Semalt Digitális Szolgáltatások Ügyfél Menedzsere, a cikkben néhány kényszerítő tényezőt szabott ki a spam származásról.

Az első spam üzenetet 1994-ben küldték el. Abban az időben Laurence Canter és Margaret Siegel írt egy olyan programot, amely hirdetett egy hirdetést a vállalat zöldkártyás lottó papírmunkájára. Ezt az üzenetet elküldték az összes Usenet News Group tagnak, és több mint hat ezer tagot kaptak, akik ezt az üzenetet kapták - gläser einpacken.

Az üzenetet egyedülálló módon kinyilvánították, a Usenet-ügyfelek nem találtak meg duplikált másolatokat, és a felhasználók ugyanazokat az üzeneteket kapták az összes csoportban. Abban az időben az internetes és online források kereskedelmi felhasználása nem volt gyakori. Ráadásul a Usenethez való hozzáférés sokkal drágább volt, mint a többiek. Sok felhasználó úgy érezte, hogy a kereskedelmi jellegű üzenetek jó semmit sem érnek. Nem csak időt szántak, hanem sok pénzt is fizetett a felhasználóknak.

Később a zöldkártya esemény mindenki figyelmét felkeltette. Arnt Gulbrandsen kidolgozta a cancelbots koncepcióját, amely később összehasonlításra került a spam üzenetek tartalmával. Ezután továbbításra került az eredeti feladó felé. Canter és Siegel újra és újra megismételték a folyamatot. A felhasználók nem tudták kombinálni a levélszemetet, és nem tudták megszüntetni az üzeneteket a Usenet-kiszolgálón..A levélszemétellel kapcsolatos intézkedéseket is meghozták, de hiába.

Ez csak a kereskedelmi spam és a Usenet spam kezdete volt. 1994 áprilisa előtt Sedar Argic több üzenetet válaszolt, amelyben kijelentette, hogy tagadta az örmény népirtást. Nyilvánvaló, hogy nem volt bölcs döntés, és a dolgok megváltoztatására volt szükség.

A Usenet-spam korai formája az interneten sok felhasználónak küldött üzenet. A Cancelbots viszont ugyanazokat az üzeneteket dolgozott, és megpróbálta ellenőrizni a forrásukat. Végül eljött az idő, amikor a fejlett technológiát alkalmazó Usenetters megtalálta a megoldást erre a problémára. Az orosz tudós, Andrey Markov 1913-ban feltalált egy botot, és különböző oldalakat használt fel szűrők előállítására.

A spammereknek nem volt ideje megérteni, hogy a törlőkulcsok minden egyes üzenet végén hozzáadódtak a véletlenszerű junks-okhoz. Abban az időben a spamküldők áthelyezték a Usenet-et számos e-mailre, biztosítva, hogy megtámadják az európai és amerikai e-mail azonosítót. Egyre több ember szentelte magát, hogy kitalálja a jellegét spam és megpróbálta harcolni a spammerek online. Nem humán számlákat hoztak létre azzal a céllal, hogy megvizsgálják a hackerek viselkedését az interneten. Új technológiákat fejlesztettek ki, és a különböző kiszolgálókat megsemmisítették. Másrészt a spammerek kitalálták a problémát, és sokkal jobb technológiákat fejlesztettek ki, mint ez. Módszert dolgoztak ki a Google Analytics szűrőivel szemben is.

A spammerek esetében a Bayesian üzenetet hozott létre, hogy meggyőzze a felhasználókat, hogy jogosak és megbízhatóak. A nem kapcsolódó szavak hosszú és rövid sztringjei jöttek létre, és ez a technika egyszerre vált és széles körben elterjedt.

2010-ben az Amazon bevezette az eBook boltot, és szervere sok spammerrel volt elárasztva. Mostantól olyan sok technikát vezettek be, hogy nagyszámú spammel és hackerrel foglalkozzon.

November 29, 2017