Back to Question Center
0

A Semalt szakértő tudja, hogyan tilthatja le a referenciameglót a Google Analytics szolgáltatásban

1 answers:

A hivatkozási spam mindenkire nézve bosszant, különösen egy e-kereskedelmi webhelyet futtató személyre. Ha megnézed a Google Analytics weboldaladadatait, meglátogathatod a webhelyére érkező ajánlott spamek eseteit. Nehéz becsülni és értékelni az internetes marketing erőfeszítéseinek tényleges teljesítményét.

A referrer spam eltávolításáról szóló iránymutatások többsége nem működik. Sok esetben az emberek pénzeket fektetnek be a fekete kalap SEO ügynökökbe, akik végül adják az emberek forgalmát az ajánlott spam vagy botok miatt. Vannak olyan módszerek, amelyek segítenek eltávolítani a referrer spamforgalmat a Google Analytics szolgáltatásból.

A levélszemét kezelésére szolgáló technikák közül néhányat Andrew Dyhan, a Semalt ügyfél sikertesztje határozza meg.

Mi az ajánlott spam

A hivatkozási levélszemét az a forgalom, amely más webhelyeken érkezik a webhelyére. A legtöbb esetben a háttértárak átirányítják a referencia spam adatokat a felhasználónak. A hamis webes látogatásokat tartalmazó domainek közül néhány botok vagy botok hálózata. A hivatkozási levél kétféleképpen fordulhat elő:

Ghost látogatások

Ez a bejelölés spam jelenik meg a Google Analytics oldalán. Hasonlóképpen, a hamis webes látogatások megjelenhetnek az elemzési adatokban, de nem a webhelye irányítópultján. Ezek a névtelen látogatások a kísértetoldal látogatásaiból származnak.

Crawlers

Egyes tartományok tartalmazhatnak forgalmi botokat..A webes látogatások megszerzése a botokból azt eredményezheti, hogy egy weboldal számos, nem humán forrásból származó látogatást tesz lehetővé. A botnetek és a webrobotok számos káros hatással járhatnak a weboldal információira.

Mindkét esetben a referrerforgalom hamis információkat tartalmaz a marketingkampány előrehaladásáról. Ezenkívül számos kísérteties oldal látogatás érkezik az ajánlott levélszemétből, ami megkönnyíti a SEO folyamatot a közös cél elérése érdekében.

A referrer spam eltávolítása

A személyek egyszerűbb lépéseket követve eltávolíthatják ezt a forgalmat a Google Analytics szolgáltatásból. A feladat végrehajtásának egyik leghatékonyabb módja a .htaccess fájl elhelyezése a tartomány gyökérkönyvtárában. Ez a fájl irányítja a bejárókat a kiszolgálói kérelmek kezelésére. Az Apache kiszolgálót használó személyek néhány parancsot futtathatnak a beállításhoz. Ennek a folyamatnak a gondos kezelése elengedhetetlen. A teljes weboldal lehúzása nagyon egyszerű a kódok futtatása közben.

A fejlett spamszűrők segíthetnek a referrer spam eltávolításában. Egy Google Analytics-fiókban ezt a szolgáltatást az admin menüben használhatja. Ezenkívül Ön képes lesz saját szûrõket hozzáadni az eszközhöz. Ezek a szűrők blokkolhatják az adott tartományból érkező forgalmat. Lehetőség van a forgalom forgalmának megakadályozására IP-címmel is. A biztonságos e-mail szolgáltató segíthet a felhasználói e-mail fiókokat célzó spam támadások észlelésében.

Következtetés

A hivatkozási levelek csökkenthetik a Google Analytics-fiókjában szereplő adatok pontosságát. Alapvető fontosságú, hogy távolítsuk el a betérő spam-forgalmat, mivel ezek a hamis eredmények erőforrás-veszteséghez vezethetnek. Ezenkívül ez a forgalom arra készteti az embereket, hogy rossz döntéseket hozzanak a internetes marketingkampány működésével kapcsolatban. Alapvető fontosságú, hogy minden vállalat vagy vállalkozás foglalkozzon az ajánlott spamekkel. Néhány ötlet, melyeket használhatsz a beutazási spam kiküszöbölésére, ebben az iránymutatásban Source .

November 29, 2017