Back to Question Center
0

Egyszerű és egyszerű képoptimalizálás a Semalt segítségével

1 answers:

A képek nagy szerepet játszanak a minőségi és vonzó tartalmak létrehozásában. Csak azt képzelheti el, milyen unalmas lenne, ha csak egy weblapot nyitott meg, hogy egy nagy darab szöveggel találkozhasson. Infographics, fényképek, illusztrációk és számos más képfájl teszi a tartalom vonzó a szem. Ezenkívül nagyobb forgalmat jelentenek (nyilvánvalóan egy képkeresési eredményen keresztül).

Azonban Lisa Mitchell, a Ügyfél sikertelensége emlékeztet arra, hogy mindez akkor lehetséges, ha optimalizálni fogja webhelye képeit a Google és más keresőmotorok számára - armada lounge предварительное прослушивание.

A tökéletes kép kiválasztása

Első lépés: Győződjön meg róla, hogy releváns - Minden webmesternek biztosítania kell, hogy webhelye releváns és érdekes. A rossz felhasználói élmény minden bizonnyal nagy visszafordulási arányhoz vezet, ezért egy releváns kép kiválasztásával jó úton haladsz.

Válassza ki a blogodat és a weboldalad képét a következő iránymutatással:

  • Győződjön meg róla, hogy a képek a réstekhez vagy témákhoz kapcsolódnak
  • Válassza ki azokat a képeket, amelyek hangsúlyozzák azokat a pontokat, amelyeket haza akar vinni.
  • Az Ön képeinek növelniük kell a megtekintési / olvasási élményt, nem pedig a megzavarást.

Emellett ne használjon készleteket. Ezek a weboldalak generikusnak, unalmasnak és egyáltalán nem vonzónak tűnnek. Amennyire drága lehet a minőségi fotók készítése, lehet, hogy nem rossz ötlet egy profi fotós bérlésére.

Második lépés: Szabad képek készítése

Bízz bennem; soha nem szeretne szerzői jogi perekbe keveredni. Mint ilyen, mindig jó ötlet, hogy saját képeket használjon. Íme néhány eszköz, amellyel személyre szabhatja a képeket.

Freepik - ez az eszköz hasonlít egy képkeresőhöz. Ez több százezer képpé fog feltérképezni, hogy az Ön számára leginkább megfeleljen. A Freepik nagyszerű erőforrás a PSD-k, illusztrációk, ikonok, vektorok és fotók számára.

Google Images - ez az erőforrás tökéletes, de legyen óvatos a szerzői joggal védett képek mellett. Ehhez módosítsa a keresési eredményeket a "felcímkézett újbóli felhasználásra" kiválasztásával.

Flickr - ebben az esetben használjon egy attribútumot, sem származtatott, sem nem kereskedelmi célú, a szerzői jogok megsértésének elkerülése érdekében.

A képfájlok nevének jobbítása

Egyéni kép létrehozása után elkezdődik az igazi munka. A képoptimalizálás a megfelelő fájlnév kiválasztásával kezdődik. Miért? Nos, növelik a SEO rangsorát. Itt vannak a legjobb képfájl-elnevezési gyakorlatok, amelyeket fel kell használni:

  • Használjon kötőjelet word separatorként - soha ne használja az aláhúzást, mert egyáltalán nem ismerik fel a keresőmotorok. A Google esetében nincs különbség a "image_file.jpg" és a "imagefile.jpg" között.
  • Legyen tömör és leíró - tedd annyi részletet, amennyit csak tudsz.
  • Természetesen mindig használja a kulcsszavakat.

Címek és alternatív attribútum

Az alt-szöveg vagy alt-címke olyan attribútumokra utal, amelyek a képcímkebe kerülnek. Ezek segítségével részletesebben megadhatja a képeket, amelyek nem szerepelnek a fájl nevében.

A kép mérete

Maximalizálja webhelysebességét úgy, hogy a lehető legkisebb méretre csökkenti a képeket. Az Adobe Photoshop, az ImageOptim, a JPEGmini és a PunyPNG hűvös eszközöket használhat ehhez. Ne felejtsd el kipróbálni a Google Page-Speed ​​Insights-ot, hogy azonosítsák azokat a képeket, amelyek az oldal betöltési sebességét húzzák le.

November 29, 2017