Back to Question Center
0

Hogyan lehet leállítani a kínai spameket az Ön iPhone általi elárasztásáról? Tanácsok a Semalt-tól

1 answers:

Valószínűleg ismeri az erős jelszavak használatát, és aktiválja a kétfaktoros hitelesítést (2FA) az Apple készülékeken. A felesleges kínai spam üzenetek százai és ezrei küldenek az iPhone készülékekre és onnan. Az eltérített iMessage-fiók könnyedén kitöltheti iPad, iPhone, Mac vagy más hasonló eszközökkel sok szemetet és gobbledygookot, mint képzelni. Technikailag ez nem egy hack, hanem egy jel, hogy valaki kitalálta a jelszavát, és az eszközt használja az ostoba tevékenységéért.

Andrew Dyhan, a Semalt csúcs szakértője olyan gyakorlati kérdésekre szabott, amelyek segítenek Önnek abban, hogy biztonságban maradhasson az ilyen támadásoktól.

Számos felhasználó esett áldozatul ezekre a rendszerekre. Egy angliai biztonsági cég, a Sophos megjelent egy postot a Naked Security blogon, ahol megosztotta a különböző iPhone felhasználók tapasztalatait. Az egyik felhasználó azt mondta, hogy az iPhone-jét illegálisan használták, hogy hamis kínai üzeneteket küldhessenek barátainak és családtagjainak. Soha nem számoltak be az adatszegésről, és nem lehet kivágni egy személy jelszavát az iOS eszközöktől. Ilyen körülmények között lehetetlen, hogy bárki megmondja, mi folyik itt, de az Apple Inc. elindította John Munn-ot Belfastből, összegezte a problémát, és azt állította, hogy az Android felhasználók évek óta kifogásolják a problémát..Számos iPhone-jelszó találgatásra kerül, és a fiókok naponta megsemmisülnek. John nem volt az egyetlen áldozat, amint Sophos megvizsgálta az ügyet, és megállapította, hogy az Apple nem kapott panaszt a vizsgálatairól, és már számos problémát rögzített.

Hogyan működnek a támadások?

Először is a felhasználók üzenetet kapnak arról, hogy az Apple azonosítóit ismeretlen helyekről vagy eszközökről érte el. Ha ilyen értesítést kap a számítógépén, akkor semmit sem tehet. De ha ilyen üzenetet kap a mobiltelefonján, kattintson az OK gombra. Akárhogyan is, miután megkapta a kezdeti üzenetet, megkezdődik az örvény. Számos eszköz naponta elakad. A felhasználók továbbá panaszkodnak az emojikról és a gyanús forrásokból származó szövegekről, és ezek az üzenetek teljes egészében a kínai nyelvűek.

Ugyanazokat az üzeneteket küldik több ezer embernek fertőzött fiókokból. Ha lefordítja ezeket az üzeneteket, akkor utalhat egy kaszinóra vagy éjszakai klubba Macauban. Vannak esélyei, hogy a hackerek a híres kaszinók nevével akarják ellopni az adataidat, de ezek a tevékenységek a spam szünetmentes csomagolásához vezetnek. Ha "több információt" mond, akkor azt jelenti, hogy a támadók hozzáférnek a jelszavához, vagy feltöltötték az adatokat, hogy bizonyos szabályokat megsértsenek az interneten. Az Apple azt állítja, hogy nem férhet hozzá a felhasználó iMessage-fiókjához, de a hackerek gyakran becsapják a felhasználókat, és átirányítják őket soha nem látott mennyiségű szemétre. Lehet, hogy a felhasználó bizonyos jelek miatt megsértette a jelszavait, például a LinkedIn és a Yahoo. Előfordulhat, hogy ugyanazt a jelszót használták különböző fiókok számára, így a hackerek azonos e-mail azonosítóval azonos azonosítóval rendelkeznek. Összefoglalva, használjon olyan erős jelszavakat, amelyeket a hackerek nem találnak. Gyakran frissítse a jelszavait és tartsa meg a 2FA aktiválását. Ha aggodalmai vannak fiókja biztonságával kapcsolatban, ellenőrizze az Apple ajánlásait Source .

November 29, 2017