Back to Question Center
0

Képoptimalizáló tippek a Semalt Expert-től

1 answers:

A nem optimalizált képek a weboldal teljesítményéhez kapcsolódó komoly következményekhez vezethetnek. Az esetek többségében, amikor a webhely sebessége nagyon lassú, az "optimálatlan" képek viselik a felelősség nagyobb részét. Jelenlegi világunkat szinte minden iparágban a vágás-torok verseny jellemzi. Éppen ezért a lassú webhelyek egyszerűen nem képesek túlélni a hőt - ð±ð¾ð»ñŒñˆð¾ð¹ ñƒð³ð»ð¾ð²ð¾ð¹ ð´ð¸ð²ð°ð½.

Jason Adler, a Ügyfél sikertelensége arra figyelmeztet, hogy ha egy felhasználó meglátogatja a webhelyét, és úgy érzi, hogy egy másodperccel hosszabb ideig tart, mint ameddig szokott, akkor nagyon valószínű, hogy ugrik a versenytárs weboldalára, ha viszonylag gyorsabban töltődik be.

Hogyan győződjön meg arról, hogy a képek nem lassítják a webhelyet?

Fontolja meg a hét képoptimalizálási tipp használatát a SEO fejlesztéséhez:

1. Használjon kiváló minőségű eredeti fényképeket

Ez egy alapvető igazság, amely a webes tartalmak minden típusára vonatkozik. Szüksége van a legkülönlegesebb és eredeti képekre a webhelyén, ha jobb felhasználói élményt kívánsz nyújtani. Ha jó minőségű fényképezőgéppel készíthet fényképeket, vagy olyan tervezőket kaphat, akik képesek eredeti fotókat készíteni, annál nagyobb eséllyel kell rangsorolni a webhelyét.

A készletfotók kísértése érthetően magas. Azonban tényleg nem akarsz olyan fényképet készíteni, amellyel több millió más webhely van.

2. Fejlessze képét eszközök segítségével

Olyan felhasználók, mint a képek, amelyek nemcsak vonzóak, hanem személyre szabottak is. A képszerkesztő eszközök rendkívül széles körben elterjedtek az interneten. Mindig megtalálja a megfelelő eszközt, hogy hozzáadjon valamit a képéhez, mielőtt közzéteszi őket.

Akár szöveget, egyediet, személyiséget szeretne felvenni, akár fel kell vonzania a fellebbezését, van erre eszköz. Használja ki a képszerkesztő eszközöket, hogy képeket hozhasson elő, amelyek kiemelkednek a webhelyén.

3. Leíró és kulcsszavakkal gazdag fájlnevek

A SEO legjobb gyakorlatok hangsúlyozzák annak fontosságát, hogy a kulcsszavakat a képeket tartalmazó fájlnevekbe beillesszék. Az ilyen fájlnév a keresőmotorok A képek letöltése során cserélje ki az alapértelmezett elnevezést oly módon, hogy a lehető legjobban leírja a képet

4. Csökkentse képméretét

A fájl méretét csökkentheti anélkül, hogy a kép minőségét csökkentené. A képek átméretezésével és tömörítésével jelentősen javíthatja a webhely sebességét.

Használja az Adobe Photoshop "Save for Web" funkcióját annak biztosítására, hogy a weboldalon megjelenő képek optimális méretűek legyenek.

5. Használja a megfelelő fájlformátumot

Három közös képformátum létezik: JPEG, PNG és GIF.

A JPEG a legnépszerűbb formátum, mivel a képméretek kicsik. A GIF-t leginkább animációkhoz és egyszerű művészethez használják. Támogatja az átlátszó hátteret, ezért tökéletes a cég logóihoz és más weboldalelemekhez. A PNG egy modern alternatíva a JPEG és a GIF számára. Ez a formátum támogatja az áttetszést, az automatikus gamma korrekciót és a jobb színtartományt.

6. A kép szövegének és címének optimalizálása

A szöveg alt szövegét és címét megfelelően létre kell hozni annak érdekében, hogy webhelyén jobb rangsorolás érhető el a SERP-eken és jó felhasználói élményt nyújtson.

Az Alt szöveg talán a legjobb módja annak, hogy termékei megjelenjenek a Google webes és képkeresésekben.

7. Webhelytérképek létrehozása webhelyéhez

A képmappák a keresőmotorok számára információkat szolgáltatnak a webhelyen elérhető képekről. Még ha JavaScript kód is betölti a képet, egy webhelytérkép lehetővé teszi, hogy ezek a motorok megtalálják a képeket. A webhelytérkép létrehozásával olyan információkra van szükség, amelyek az oldalon található képekről szólnak. Ezt a webhelytérképben felsorolt ​​minden URL esetében kell elvégezni.

A SEO optimalizálása minden szempontból megéri az erőfeszítést. Webhelye gyorsabban töltődik be, és a látogatók gyorsan hozzájuthatnak ahhoz, amit gyorsan szeretnének. A lassú webhelyek szembesülnek a láthatóság elvesztésével, a konverziós arány csökkenésével, így az értékesítéssel és a bevételekkel. A fenti tippek segítenek elkerülni ezeket a veszteségeket.

November 29, 2017