Back to Question Center
0

Semalt bemutatja a Google Analytics szűrők használatát

1 answers:

A Google Analytics szolgáltatásban a szűrők biztosítják számunkra a rugalmasságot az adatok módosításához és módosításához, valamint a fiókbeállítások módosításához a weboldalunk követelményei szerint. A Google Analytics szűrőt az adatok bevitelére vagy kizárására, fájlok egyik platformról a másikra történő átvitelére használhatja, hogy jobban igazodjon és megfeleljen vállalkozásának követelményeinek.

A jelentések elkészítésének módja attól függ, hogyan történik az elemzés az Ön Google Analytics-fiókjában - 205 55 r16 89h. A szűrők segítségével könnyen átalakíthatja, szerkesztheti vagy módosíthatja az adatokat. Így a Google Analytics alkalmazhat szűrőket a nyers formáról a webhely egyeztetett formájára. Így az adatok feldolgozása könnyebbé és kényelmesebbé válik, és a szűrt adatok pontos jelentéseket nyújtanak a webhelyén generált forgalomról.

Oliver King, a Semalt Ügyfél Menedzser menedzsere három fő szűrőtípust dolgoz ki, amelyeket minden webmester Google Analytics-fiókjában használ: a spambot szűrőket, a belső IP-címek kizárását, vagy kisbetűs oldalakat.

1. Spambot szűrők

A spambot szűrők könnyen használhatóak és sok választási lehetőséget kínálnak. A beállításokat a Google Analytics-fiók Nézetbeállítások opciójával módosíthatja. Ehhez érdemes menni az irányítópulton, és keresse meg a Bot szűrők opciót..Kattintson erre az opcióra és aktiválja, majd zárja be az ablakokat. Ezzel a lehetőséggel bárki könnyen beállíthatja a pókok és botok listáját a Google Analytics-fiókjában. Alkalmazza a szűrőket a lehető legtöbb oldalra, hogy megkapja a kívánt eredményeket.

2. Minden belső IP-cím kizárása

A második dolog, amire figyelned kell, hogy megszünteti a belső IP-címeket. Ehhez meg kell nyitnia Google Analytics-fiókját, és meg kell nyitnia az Adminisztrációs lapot. Itt megtalálja a Nézet beállítások opciót, ahol sok szűrőt kell létrehoznia. Tartsa ezt addig, amíg elég szûrõt nem hozott létre a webhelyére. Mielőtt elkezdené létrehozni a szűrőket, mindig győződjön meg arról, hogy alkalmazza a meglévő szűrőket, ha van ilyen. A következő lépés az összes szűrő nevének megadása, és az előre definiált és az egyéni szűrők közötti választás. Az előre definiált szűrő a gyakran használt szűrők sablonja, míg az egyéni szűrő a szűrők mindenféle helyzetben történő elhelyezése. Miután létrehozta a kívánt számú szűrőt, az utolsó lépés az, hogy ellenőrizze azokat. A Google Analytics nem nyújt semmilyen lehetőséget a szűrők ellenőrzésére, így egy másik lehetőség használatával kell elvégeznie.

3. Az URL-ek kisbetűkre kényszerítése

Az URL-ek kisbetűkre való kényszerítése jobb eredmények elérése érdekében lehetséges. A szűrők segítségével tisztíthatja az adatokat. Például, ha webhelye nagy számú oldalmegtekintést jelenít meg, és nem végzett a SEO-t, akkor valószínűleg jelen lesz az ajánlott spam. Ilyen körülmények között kisbetűs URL-eket kell tartalmaznia, nem pedig a nagybetűs URL-eket. Miután beállította a beállításokat kisbetűsre, ne felejtse el hitelesíteni a hitelesítést az ablak bezárása előtt.

November 29, 2017