Back to Question Center
0

Semalt elmagyarázza, miért kellene blokkolni a botokat és a weboldal-feltérképezőket

1 answers:

Biztosan azt mondhatjuk, hogy a webhelyére érkező sok nézet nem emberi és nem valódi forrásokból származik, és ez nem ok, mert meg kell szabadulnod tőle, ha látni szeretnéd, hogy a webhelyed növekszik élettartam. Ha úgy érzi, hogy a bot forgalma jó és megbízható, akkor nagy hibát követ el, mivel a Google letilthatja AdSense-fiókját. Leggyakrabban a botok emberi forgalomként jelennek meg a Google Analytics szolgáltatásban, de ez nem így volt hónapokkal ezelőtt - mikrotik r11e-5hpnd. Napjainkban a kis webhelyek által generált forgalom több mint hetven százaléka robbanásszerű és hamis forrásokból származik. Max Bell, a Semalt szakértő figyelmezteti Önt, hogy a botok rengeteg módon igyekeznek eljutni a webhelyére, és lehet, hogy nem szabad megszabadulni tőlük.

Jó botok

A webhelyek látogatásának jelentős része nem más, mint hamis és haszontalan; még akkor is hasznosak az Ön weboldalaihoz, ha kis mennyiségben jönnek. Néhány jó botot például a Google használ fel, hogy felfedezzen új tartalmat az interneten. Szinte minden keresőmotor s jó botokat használ a cikkek minőségének azonosításához. A minőség meghatározásának módja megváltozott, most a masszív rohadt szoftverek használatát igénylik..A rókák követik a linkeket, áttérnek egy webhelyről a másikra, és indexelnek az új és megváltozott tartalmakat. A Google botjai bonyolultak, mély szabályok szerint szabályozhatják viselkedésüket. Például a hivatkozások NoFollow parancsa kevésbé hatékony és láthatatlan a Google botokhoz .

Bad Bots

A rossz botok azok, amelyek tönkreteszik a webhelyét, és nem tudnak semmilyen előnyt biztosítani. Őket szándékosan keresik ki, és automatikusan indexelnek. A tartalma megjelenik mind az emberek mind pedig a botok számára, figyelmen kívül hagyva a minőséget és a hitelességet. A rossz robotok figyelmen kívül hagyják a robotirányokat, és nem használnak IP blokkokat a weblapok minőségének fenntartásához. Az egyik legnagyobb probléma ezekkel a botokkal az, hogy a tartalom nehezen indexelhető és a nyilvánosság számára továbbra is rejtve marad, miközben továbbra is nyitva áll a hackerek számára, akik hozzáférhetnek a fájlokhoz, hogy a rendszer veszélybe kerüljön. Vannak olyan spam botok is, amelyek károsíthatják webhelye általános teljesítményét. A webhelyet előre meghatározott üzenetekkel tölti be, így az affiliate marketingesek rosszul érzik magukat.

Ha blokkolja a botokat?

Ha folyamatosan látja a megtekintéseket a jó botoktól, előfordulhat, hogy nem kell blokkolni őket. De ha a rossz robotokból származó nézeteket kap, megfontolhatja azok blokkolását. Meg kell tiltania a Googlebotot, amely eltávolítja webhelyét a keresőmotor eredményei közül. Másrészt, feltétlenül be kell tiltania a spameket. Ha tudatában van a webhely DDOS-alapú védelmének, akkor meg kell tiltani a robotok és a spammerek IP-címét. Mindig ne felejtsük el, hogy a rossz botok soha nem törődnek a robot.txt fájlokkal, ami nagyon szerencsétlen, mivel a fájl védelme kötelező a webhely növekedése és általános teljesítménye szempontjából.

November 29, 2017