Back to Question Center
0

Semalt Expert: A horgony szövegének típusa és annak optimalizálása a jobb SEO érdekében

1 answers:

Az egyik leghatásosabb hatékony keresőoptimalizáló trükk a horgony szöveg használata. Ha megfelelően használják, a horgony szövege jelentősen javíthatja a keresőmotor eredményoldalán (SERP) található webhely rangsorolását .

Azok számára, akik nem ismerik ezt a témát, Andrew Dyhan, a Semalt Ügyfél Menedzser elmagyarázza, hogy a horgony szövege hivatkozik a kattintható karakterekre vagy szövegre a hiperlinkben. Gyakran előfordul, hogy a karakterek / szövegek eltérő színűek a tartalom többi részétől, és néha aláhúzva vannak. Amikor a felhasználó rákattint egy horgony szövegére, akkor egy másik helyre kerül. Ezeket a horgonyokat HTML vagy CSS segítségével hozhatja létre.

Miért fontos a horgony szövege a SEO számára?

A horgonyszövegek valószínűleg nem olyan népszerűek, mint ma, ha nem használják vissza a linkekhez. Nagyon fontos szerepet játszanak a backlinks használatában (fontos SEO rangsor). Ezenkívül a keresőmotorok használatával büntetik a weboldalakat a túlzott optimalizáláshoz és a spameléshez. Ezért fontos, hogy a SEO szakemberek világosan megértsék a horgonyszövegek megfelelő használatát.

A horgonyszöveg is hasznos a tartalom olvasói számára, mivel ezekből képet kap arról, hogy milyen tartalmat várnak el a link célcímen.

Horgony szövegének típusai

A horgony szövegének sok változata létezik. A SEO szakemberek az alábbi változatok egy vagy több kombinációját használhatják fel a tartalom optimalizálására:

  • Célzott horgonyok: Online marketing szakemberek, akik link building olyan kulcsszavakkal rendelkező horgonyszövegeket hoz létre, amelyek megfelelnek a weboldal vagy a célzott dokumentum kulcsszavainak, vagyis ha olyan helyre szeretne hivatkozni, amely tartalmat tartalmaz a" konyhai felújítási ötletekkel "kapcsolatban, akkor használja ezt a kulcsfontosságú kifejezést a hiperhivatkozásokban.
  • Általános horgony szöveg: ezek kattintható linkek, amelyek segítenek az erőforrásoknak, amelyek segíthetnek. A generikus horgonyok példái közé tartoznak a "további információkért", "kattintson ide egy ingyenes ajánlatért", "kapja meg az ingyenes e-könyvet itt" és így tovább.
  • Márkás horgonyok: A márkás horgonyok a webhely üzleti tevékenységének márkanévét használják szövegként. Ezek a legbiztonságosabb horgonyzási típusnak tekinthetők. Ezért az olyan nagy márkák, mint amilyen az Amazon, a lehető legtöbb márkájú horgonyszöveget használják a tartalomban, mivel kisebb a valószínűsége a túlzott optimalizálásnak.

A túlzott optimalizálás ugyanazon horgony szövegének túlzott használata egy oldalon vagy ugyanazon szöveg megjelenése a weboldal számos oldalán. Ez vezethet büntetéshez a keresőmotoroknál, mivel az oldal spamet, és nem felhasználóbarát. A túlzott optimalizációt ezért minden eszközzel el kell kerülni.

  • Meztelen link horgonyok: Ezek olyan horgonyos szövegek, amelyek egy webhely URL-jét használják, hogy összekapcsolhassanak vele. Egyszerűen használhatóak, de jól kell elosztani a tartalomon belül. A meztelen horgonyok sűrűsége nem haladhatja meg a 15% -ot.
  • Képek és "alt" címke horgonyokként: A weboldal tartalmának felhasználása ma nagyon elismert. Segít növelni a felhasználó és a tartalom közötti interakciót. Ha a képet egy másik helyre mutató hivatkozásként használja, releváns "alt" címkét is megad a képhez. A keresőmotorok olvassák ezt az "alt" címkét, mint a horgony szövegét.
  • LSI (látens szemantikai indexelés) horgonyok: Az LSI egyszerűen a fő kulcsszó szinonimáinak (nem feltétlenül tökéletes szinonimáinak) használatát jelenti. Ezek a kulcsszó közeli változatai. Az LSI horgonyok nagyon hasznosak, ha nem szeretné használni a pontos kulcsszót a linkjeinél.
  • A biztonságos és hatékonynak tekintett horgonyszöveg egy másik változata a márka és a kulcsszó horgony kombinációja. Ebben az esetben hiperhivatkozásokat hoz létre a márkanévvel és az Ön által választott kulcsszavakkal. Például használhatja a "tisztítási szolgáltatásokat" a márkanévvel ", mint márka + kulcsszó-horgony szövegét.

Ha a lehető legtöbbet szeretné kihozni a horgony szövegéből, győződjön meg róla, hogy gondosan használja őket. Megfelelően és megfelelő sűrűséggel kell elosztani őket. Szövegesnek és relevánsnak kell lenniük mind az összekapcsolási, mind a céloldalon. A spammy horgony szövegek közvetlen jegyet jelentenek a büntetéshez, mivel olyan horgonyok, amelyek nem hangzik természetesnek a szövegben. Soha ne használjon ilyen jellegű horgonyszöveget a tartalomban, mivel biztosan megsérti a SEO-t Source .

November 29, 2017