Back to Question Center
0

Semalt Expert - Hogyan távolíthatók el a Darodar Referrer Spam a Google Analytics szolgáltatásból?

1 answers:

A referrer spam lehet egy jelentős probléma, amely a honlap tulajdonosainak többségével áll szemben. Például számos olyan eset fordul elő, amikor a Google Analytics több webes látogatást tesz fel, amelyek nem feltétlenül jelentik a weboldal elérését. A Darodar egy olyan domain, amely spameket tesz közzé egy webhelyen - buy high pr sites. Ez a technika a black hat hackerek számára szabványos. A Darodar harmadik fél botként működik, éppúgy, mint a webes robotok, melyeket a közös keresőmotorok használnak ügyfeleik számára. A weboldalak vagy a SEO ügynökségek többségének hatékonyan kell kifejlesztenie a Darodar megállítását.

Néhány módszer, melyet Artem Abgarian, a Semalt vezető ügyfelek menedzsere vezetett be, hogy segítsen eltávolítani ezt a botot a Google Analyticsből, a következők:

A weboldaláról való eltávolításra irányuló kérelem

Az egyik ősi módja annak, hogy foglalkozzanak a Darodarral, kérheti őket, hogy hagyják abba a botot. Töltsön ki egy egyszerű űrlapot, amelyet megad, és jelölje meg azokat a weboldalakat, amelyekről nem szeretné, hogy látogassanak el.

A Darodar letiltása webhelyének feltérképezéséből

Az Apache kiszolgálót használó webhelyek esetében a .htaccess fájl lefaragása a könyvtár gyökerére megakadályozhatja a Darodar megjelenését. A közös keresőrobotok továbbra is látják a webhelyét, de a Darodar nem. A panelükből 403-as állapotú kódválaszt fognak kapni. Nem rendelkeznek azzal a jogosultsággal, hogy megtekinthesse ezt az oldalt, ami azt jelenti, hogy a GA követőkód nem fog végrehajtani a látogatás rögzítéséhez. A következő kódokat futtathatja:

RewriteCond% {HTTP_REFERER} (. *) Darodar.com [NC]

RewriteRule ^ (. *) $ - [F]

Alapvető fontosságú, hogy legyen óvatos, amikor ilyen kódot futtatsz a webhelyeden. A weboldal fejlesztőjének tanácskozása ebben a lépésben érdemes vállalkozás lehet. Bármelyik hiba ebben a lépésben azt eredményezheti, hogy a teljes webhely nem sikerült betölteni.

Saját szűrők alkalmazása a Google Analytics szolgáltatásban

A Google Analytics-fiókkal rendelkezők számára könnyű kezelni a Darodart. Az egyes szűrők hasznosak lehetnek a Google Analytics eltávolításában és a jövőbeni Darodar hivatkozások leállításában. A feladat végrehajtásához bejelentkezhet a GA-fiókjába. A jobb felső sarokban található Admin lapon szűrőt adhat az összes szűrő fülön. A szűrődobozba behelyezheti a Darodar eltávolítást. Állítsa be a kizárt szűrőtípust. Az átirányítási rádiógombot a kizárásra kell beállítani. Ez a testreszabás megakadályozhatja az ajánlott forgalom elutasítását a Google Analyticstől. Ezenkívül más egyedi szűrők, például IP-címek is alkalmazhatók. Mindig ne felejtse el menteni a változtatásokat, mielőtt elhagyná a testreszabási oldalt. Ezek a szűrők blokkolhatják ezeket a botokat.

Következtetés

A Darodar eltávolítása a Google Analyticsből a webhely statisztikáit nullára csökkentheti. Bizonyos esetekben az ilyen forgalom továbbra is megjelenik az Ön korábbi webhelystatisztikájában. Ezzel az irányelvvel azonban eltávolíthatja azt webhelyéről. Hasonlóképpen, érdemes módosításokat végezhet webhelykampányán is.

November 29, 2017