Back to Question Center
0

Semalt Expert: Miért ne kerülje el a Google Analytics Referral Spam szolgáltatást?

1 answers:

Nik Chaykovskiy, a Senior Ügyfél Menedzser Semalt emlékeztet arra, hogy az adatok a legtöbb internetes marketingkampány lényege . A legtöbb weboldal tulajdonosai és üzemeltetői a hatékony adatkezelési képességektől függenek. A Google Analytics spamje hamis forgalmat és webes látogatásokat eredményez, így a forgalmi információk pontatlanok. Elengedhetetlen, hogy az emberek távolítsák el a beérkező leveleket a Google Analytics mutatóikból. Például sok webes látogatást kaphat olyan domainektől, mint a Darodar vagy az Ilovevitality.

Google Analytics spam

A Google Analytics spam olyan webes látogatásokat tartalmaz, amelyek más területeken érkeznek webhelyére - make your own sign online. Bizonyos esetekben néhány olyan webhely, amelyhez backlinkje van, hamis forgalmat okozhat. A hivatkozási rovat a következő két típusból állhat:

  • Ghost hivatkozások: Egyes domainek és webhelyek hozzáférhetnek a Google Analytics UAID-hoz. Feljegyzik az oldallátogatásokat a GA paneljére. Azonban nem tükrözik webes látogatásokat webhelye műszerfalán. Ezek szellemlátogatásként jelennek meg a GA-fiókjában.
  • Spam botok: Bizonyos esetekben a nem humán látogatók a webhelyére mutató linkekre kattinthatnak. Valójában ezek nem jogszerű webes látogatások.

A Google Analytics spam-alapú okok

Spam támadások többféle szándékkal járnak, mint a legtöbb fekete kalapos SEO technika, a spam olyan módszer, amely megsérti a legtöbb szabályt, hogy elérje a célpontjukat A sérülékeny egyének eshetnek a spam támadások áldozatává. webes látogatások olyan okok miatt, mint:

  • A rosszindulatú programok végrehajtása. A hagyományos internetes csalás elleni támadásokhoz hasonlóan az egyének rosszindulatú információkat helyeznek el a versenytárs weboldalain. Ők is végezhetnek bizonyos bűncselekményeket, például a hitelkártyák lopását, vagy akár ellopják a bejelentkezési adatokat. A keyloggerek megkönnyíthetik a pénzügyi információk ellopásának bűntettét.
  • Referral látogatók. Egyes esetekben ezek a támadások arra irányulnak, hogy az embereket más weboldalakra utalják. Ezek a fekete kalap SEO ügynökségek közé tartoznak, amelyek rövid időn belül gyors eredményeket ígérnek. Általában webhelyeire vagy oldalaira látogatnak, de nem konvertálják az értékesítést.
  • A termék értékesítése. A Google Analytics spam látogatásainak többsége olyan vállalatok, amelyek valamit eladni akarnak. Azáltal, hogy világszerte több millió ügyfélhez jut, remélik, hogy egy személy eladni fog. Végül a forgalmi információk elferdítésére kerülnek sor, amikor megpróbálnak vásárolni.

Miért és hogyan javíthatja a Google Analytics-spameket

A spam webes látogatásai miatt a webhelyek szenvednek abban, hogy az internetes marketing stratégiájukhoz nem kapcsolódnak be metrikájuk. Az esetek többségében általában olyan információkat hoznak be, amelyek nem kapcsolódnak ahhoz, ahogy a vállalkozás online végzi tevékenységét. A legtöbb ember számára a spam szűrők alkalmazása a Google Analytics rendszergazdai lapján megoldást kínálhat a legtöbb spam támadásra. Például a Dornógiai domain, például a Darodar hibát okozhat 403, ami azt jelenti, hogy nincs jogosultsága a webhely megtekintésére. Ez a levélszemétszűrő hajlamos arra, hogy webhelyét a levélszemét-ből mentesítse. Bizonyos esetekben az emberek kódokat vagy .htaccess fájlt dobnak a tartomány gyökerére. Ezek a fájlok blokkolhatják a webrobotokat, mint a spam domainek.

November 29, 2017