Back to Question Center
0

Semalt: Hogyan lehet megállítani a keresőmotort a WordPress weboldal feltérképezésében?

1 answers:

Sokan szeretnék megállítani a keresőmotorokat a WordPress webhelyeik feltérképezésében. Bizonyára furcsának tűnhet, de egyesek úgy vélik, hogy a keresőmotorok nem tudják feltérképezni webhelyeiket, amíg teljesen fel nem készülnek. Ha tapasztalt weboldal-tervező vagy webfejlesztő vagy, akkor könnyű leállítani a keresőmotorokat a webhely feltérképezésében. Ha webhelyet fejlesztettél fel a WordPress használatával, akkor nem lesz nehéz megállítani a Google-t a weboldalak feltérképezésében. Csak néhány változtatást kell tennie. Vannak, akik szeretnek dolgozni élő webhelyek helyett a helyi környezeteket. És egyesek szeretik a portfóliójuk építéséhez szükséges projekteket, hogy egyre több ügyfelet vonzzanak. Ezért nem kell indexelniük a webhelyeket, mert a portfólió sokkal fontosabb számukra.

Max Bell, a Semalt Digitális Szolgáltatások ügyfelek siker menedzsere itt leírja a gyakorlati útmutatást a keresőmotor weboldal feltérképezésének és indoklásának megállítására.

A WordPress admin panel használata

Az első és legfontosabb lépés a WordPress adminisztrációs panel használata a keresőmotoroknak a weboldalak indexelésével és feltérképezésével szembeni elrettentése miatt. Ha ismeri a WordPress-t, akkor tudnia kell a plug-ineket, amelyek ebben a tekintetben használhatók. Lépjen a Beállítások opcióra, és görgessen lefelé. Itt láthat egy jelölőnégyzetet, amelyre kattintania kell, hogy megállítsa a keresőmotorokat a WordPress webhelyének indexelésével. Miután elkészült, ne felejtse el menteni az összes beállítást az ablak bezárása előtt..

Manuálisan adja hozzá a fejléc metacímkéit

Fontos, hogy felvehesse a meta tageket a WordPress webhely fejlécébe és láblécébe. Két lehetősége van: használhatsz egy WordPress plugint, hogy eléred ezt a munkát, vagy megy a témafájlokba, és manuálisan illessze be a metatageket. A meta címkék felvétele a fejléc és a lábléc szakaszokba fontos, és nem engedi, hogy a keresőmotorok feltérképezzék webhelyeiket. Sokan összezavarodnak az ilyen fájlok szerkesztésében, de ez egyszerű és egyszerű lépés. Csak módosítania kell a Robots.txt fájlokat a webrobotok blokkolásához.

Szerkessze a robots.txt fájlokat a webrobotok blokkolásához

Lehetőség van a robots.txt fájlok szerkesztésére, amelyek megakadályozzák, hogy a keresőmotorok feltérképezzék webhelyét. Ez a fájl kezeli a weboldalak és cikkek indexelését. Megtudhatja, mely oldalakat szeretné indexelni, és melyiket törölni kell. Emiatt beállíthatja a beállításokat, és ne felejtse el menteni ezeket a beállításokat. Az összes botot egyidejűleg is letilthatjuk. Ez a fájl lehetővé teszi, hogy hatékonyan végezze el ezt a feladatot, és leállítja a webrobotokat a webhely bejárásától. Ehhez létre kell hoznia néhány szöveges fájlt, és hozzá kell adnia egy speciális kódot. Mentse az összes fájlt az ablak bezárása előtt.

Jelszó védelem

Leállíthatja a keresőmotorokat a webhelyeik indexelésével jelszóval védett könyvtárak használatával. Ehhez menjen a webhely cPaneljébe, és kattintson egy lehetőségre (Jelszóvédelmi könyvtárak). Ezzel új oldalt nyit meg, ahol néhány könyvtárat láthat. Itt meg kell találnia a nyilvános HTML-könyvtárat, ahol beillesztik a felhasználónevet és a jelszót. Az ebben a szakaszban található információk nélkül egyetlen kereső sem tud feltérképezni webhelyét.

A fenti módszerekkel szinte minden webmester és blogger megállíthatja a keresőmotorokat a weboldalaik indexelésében Source .

November 29, 2017