Back to Question Center
0

Semalt megoszt egy útmutatót a Google Analytics Spam blokkolására és eltávolítására

1 answers:

Az Analytics spam nem új kérdés, de legutóbb sokkal veszélyesebbé vált, mint valaha. Itt a Semalt vezető szakértője, Lisa Mitchell elmagyarázni néhány módszert a Google Analytics spamének blokkolására és eltávolítására. Ön is kap egy ötletet, hogy hogyan hatnak a webhelyeire.

Az első dolog, amit tudnod kell, hogy az analitikus spam különböző formában jön létre: a szellemes spam és a bot spam. Mindkét formában nagymértékben befolyásolja Google Analyticsét. Ezért a kezelésük módja eltérő lehet, és a hangsúlyt arra kell összpontosítania, hogy hogyan kell eltávolítani őket egészében.

Mi az a Bot Spam?

A Bot forgalom vagy bot spam gyakoribb és veszélyesebb, mint amit valaha is elvárnának. Az elmúlt hónapokban több mint kétmilliárd webhelyet fertőzött meg az alacsony színvonalú forgalom miatt. Nem minden botok veszélyesek vagy rosszak. A Google, a Bing és más nagy keresőmotorok a webhelyek tartalmának feltérképezése és indexelése során a keresőmotoroktól függenek. A kereskedelmi célú robotok, mint például a SEMrush, a Pinterest, a feedburner, a Twitter, valamint a robotok ellenőrzése, mint a WordPress, az Uptime Robot, mindegyike jó. De mindent meg kell tennie, hogy megszabaduljon a spam botoktól, amelyek nagymértékben tönkretehetik webhelyét.

A Spam bots vagy a robotrobotok olyan programok, amelyek különböző feladatok automatizálására szolgálnak, például a tartalom és az adatok ellopása, a kiszolgáló felosztása, a hozzászólások spamezése, adathalász támadások és DDoS támadások. különféle kategóriákba, például hackerekbe, impersonálókba, spammerekbe és kaparókba, amelyek a hamis azonosítókat használják a biztonsági intézkedések megkerülésére, DDoS támadások telepítésére használják, a második típus a hacker eszköz, különböző rosszindulatú programok és vírusok Két évvel ezelőtt a Google azt állította, hogy a probléma miatt 200 százalékos weboldalakat csaptak le, a webes tartalmak és adatok ellopására széles körben használták a ravatalókat A legtöbb esetben az ellopott cikkeket más domaineken és fórumokon is közzé teszik. robbanóanyagok használata a promóciós tartalmak terjesztésére adathalász linkek és megjegyzések formájában.

A botok és a levélszemét blokkolása és eltávolítása különböző módon lehetséges. Néhányat az alábbiakban tárgyaltunk.

Automatikus bot / pókszűrési funkció

Ezt a funkciót a Google néhány hónappal ezelőtt mutatta be. Lehetővé teszi az ismeretlen IP-címekből származó forgalom ellenőrzését és blokkolását. Könnyen megszabadulhat az ilyen típusú pókoktól és botoktól. Létrehozhat szűrőket az IAB / ABC International Spiders & Botok listáján. Az automatikus szűrők a leghatékonyabb védelem a bot spam ellen, mivel a különböző helyszínek már részesültek. Könnyen megvalósítható és kiváló eredményeket nyújt .

Blokk robots használata .htaccess

Egy másik módja az .htaccess fájlok blokkolása. Ez az automatikus szűrési funkció segít eltávolítani a botokat a Google Analytics szolgáltatásban. Megakadályozza a botok érkezését, de ez nem lehet állandó megoldás az Ön weboldalán. Ha bármilyen zavarod vagy kérdése merül fel az itt megadott megoldásokkal kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi megjegyzéssel Source .

November 29, 2017