Back to Question Center
0

Semalt részvények Handy tippek arról, hogyan ne féljenek az adathalász támadásoktól

1 answers:

Az adathalászat a jelszavak és adatok elektronikus kommunikációs csatornákon keresztüli elvonásának megközelítésével kapcsolatos, a tulajdonos ismerete nélkül. Az adathalászat körülbelül két évtizede létezett, de meglepő módon az emberek még mindig áldozatul esnek.

Oliver King, a Semalt Digital Services Ügyfél sikertöke igazgatója osztja meg tapasztalatait arról, hogyan védheti magát az adathalászat ellen.

2013 júniusában a Kaspersky Lab, egy biztonsági cég becslése szerint az elmúlt évben mintegy 37,3 millió ember áldozata lett az adathalász támadásoknak. Az érintettek között szerepel az 1 millió brit állampolgár. A Symantec szerint az adathalászási tevékenységek 2013-ban 392 e-mailben járultak hozzá napi rendszerességgel.

A webmail szolgáltatók és vállalatok által használt spamszűrők kritikus fontosságúak az adathalász támadások megszüntetésében. De ha valaki megtalálja az utat a postaládájához, akkor a következő intézkedéseket teheti annak biztosítására, hogy ne áldjon meg.

Ha gyanúsnak tűnik, valószínűleg nem helyes

A legtöbb esetben az adathalászat gyakran úgy tűnik, hogy halálos. A hibák jó jelek annak jelzésére, hogy az e-mail nem törvényes. A Guardian ellenezheti ezt a pontot, de ha bankja küld egy e-mailt, akkor a piros jelzés piros.

Gondosan nézze meg az e-mail címet

Ha gyakran kap egy e-mailt egy adott cégtől, a legtöbb esetben a szervezet ugyanazt a címet használja. Ha más e-mailt kap más új címekről, érdemes lenne aggódnia.

Legyen óvatos a sürgős határidőkkel és fenyegetésekkel

Bizonyos esetekben a jól megalapozott vállalatok kényszerítik Önt arra, hogy sürgősen végezzen feladatot. Például az eBay-nek fel kellett kérnie ügyfeleit, hogy cyber-támadás eredményeképpen sürgősen változtassák meg jelszavukat.

Légy szíves a személytelen bevezetésekre

PayPal, Amazon, bank stb. Minden egyes alkalommal, amikor e-mailt küldenek neked, meg kell kezdeni az Ön nevével. Ezzel ellentétben, egy phisher, aki számtalan e-mailt küld, nem képes erre. Ez az oka annak, hogy a jó hírű vállalatok e-mail címei például "Kedves János" címet adnak meg.

Beágyazott űrlapok figyelmen kívül hagyása

Ha olyan e-mailt kap, amelynek beágyazott űrlapja személyes adatokat, például bejelentkezési adatokat és visszaváltási adatokat tartalmaz, akkor ne tegye meg. A jó hírű márkák soha nem fogják ezt kérni e-mailben.

Legyen szíves az internetes linkek és telefonszámok iránt

Ha egy e-mail azt kéri, hogy telefonon hívjon meg egy számot, és adjon személyes hitelesítő adatokat, próbáljon meg több hivatalos információt szerezni a cég munkatársairól, és helyette használja a szervezet ismert számát. Ha a rendszer arra kéri, hogy nyissa meg a legitimnek tűnő hivatkozást, mozgassa a kurzort rajta, hogy megállapítsa, átkerül-e másik oldalra.

Legyen óvatos a lándzsás adathalászat

Ez a tanács az elavult, e-mailben orientált adathalász támadásokra vonatkozik, amelyek arra irányulnak, hogy hatalmas számú embert megtámadjanak abban a reményben, hogy jelentős része áldozatává válik.

A Spear-adathalászat egy személyre szabott típusú támadás: a "Kedves Ügyfél" helyett az e-mail az Ön valódi nevével címezhet, vagy utalhat a végrehajtott tranzakcióra.

Az adathalászat csak az e-mailhez kapcsolódjon

Az adathalász támadások szorosan kapcsolódnak az e-mailhez, de más módon is előfordulnak. A hamis weboldalak és az azonnali üzenetküldő alkalmazások egyike azon csatornáknak, amelyeken keresztül phishing támadások indíthatók el.

November 28, 2017
Semalt részvények Handy tippek arról, hogyan ne féljenek az adathalász támadásoktól
Reply