Back to Question Center
0

Semalt részvények Handy tippek arról, hogyan ne féljenek az adathalász támadásoktól

1 answers:

Az adathalászat a jelszavak és adatok elektronikus kommunikációs csatornákon keresztüli elvonásának megközelítésével kapcsolatos, a tulajdonos ismerete nélkül. Az adathalászat körülbelül két évtizede létezett, de meglepő módon az emberek még mindig áldozatul esnek.

Oliver King, a Semalt Digital Services Ügyfél sikertöke igazgatója osztja meg tapasztalatait arról, hogyan védheti magát az adathalászat ellen.

2013 júniusában a Kaspersky Lab, egy biztonsági cég becslése szerint az elmúlt évben mintegy 37,3 millió ember áldozata lett az adathalász támadásoknak. Az érintettek között szerepel az 1 millió brit állampolgár. A Symantec szerint az adathalászási tevékenységek 2013-ban 392 e-mailben járultak hozzá napi rendszerességgel.

A webmail szolgáltatók és vállalatok által használt spamszűrők kritikus fontosságúak az adathalász támadások megszüntetésében. De ha valaki megtalálja az utat a postaládájához, akkor a következő intézkedéseket teheti annak biztosítására, hogy ne áldjon meg.

Ha gyanúsnak tűnik, valószínűleg nem helyes

A legtöbb esetben az adathalászat gyakran úgy tűnik, hogy halálos. A hibák jó jelek annak jelzésére, hogy az e-mail nem törvényes. A Guardian ellenezheti ezt a pontot, de ha bankja küld egy e-mailt, akkor a piros jelzés piros.

Gondosan nézze meg az e-mail címet

Ha gyakran kap egy e-mailt egy adott cégtől, a legtöbb esetben a szervezet ugyanazt a címet használja. Ha más e-mailt kap más új címekről, érdemes lenne aggódnia.

Legyen óvatos a sürgős határidőkkel és fenyegetésekkel

Bizonyos esetekben a jól megalapozott vállalatok kényszerítik Önt arra, hogy sürgősen végezzen feladatot. Például az eBay-nek fel kellett kérnie ügyfeleit, hogy cyber-támadás eredményeképpen sürgősen változtassák meg jelszavukat.

Légy szíves a személytelen bevezetésekre

PayPal, Amazon, bank stb. Minden egyes alkalommal, amikor e-mailt küldenek neked, meg kell kezdeni az Ön nevével. Ezzel ellentétben, egy phisher, aki számtalan e-mailt küld, nem képes erre. Ez az oka annak, hogy a jó hírű vállalatok e-mail címei például "Kedves János" címet adnak meg.

Beágyazott űrlapok figyelmen kívül hagyása

Ha olyan e-mailt kap, amelynek beágyazott űrlapja személyes adatokat, például bejelentkezési adatokat és visszaváltási adatokat tartalmaz, akkor ne tegye meg. A jó hírű márkák soha nem fogják ezt kérni e-mailben.

Legyen szíves az internetes linkek és telefonszámok iránt

Ha egy e-mail azt kéri, hogy telefonon hívjon meg egy számot, és adjon személyes hitelesítő adatokat, próbáljon meg több hivatalos információt szerezni a cég munkatársairól, és helyette használja a szervezet ismert számát. Ha a rendszer arra kéri, hogy nyissa meg a legitimnek tűnő hivatkozást, mozgassa a kurzort rajta, hogy megállapítsa, átkerül-e másik oldalra.

Legyen óvatos a lándzsás adathalászat

Ez a tanács az elavult, e-mailben orientált adathalász támadásokra vonatkozik, amelyek arra irányulnak, hogy hatalmas számú embert megtámadjanak abban a reményben, hogy jelentős része áldozatává válik.

A Spear-adathalászat egy személyre szabott típusú támadás: a "Kedves Ügyfél" helyett az e-mail az Ön valódi nevével címezhet, vagy utalhat a végrehajtott tranzakcióra.

Az adathalászat csak az e-mailhez kapcsolódjon

Az adathalász támadások szorosan kapcsolódnak az e-mailhez, de más módon is előfordulnak. A hamis weboldalak és az azonnali üzenetküldő alkalmazások egyike azon csatornáknak, amelyeken keresztül phishing támadások indíthatók el Source .

November 28, 2017