Back to Question Center
0

Semalt: szupersztár az elutasító spamek blokkolásához a Google Analytics szolgáltatásban

1 answers:

Nikalt Chaykovskiy, a Semalt szakértője biztosítja, hogy a betekintő spam egyike azon problémáknak, amelyekkel a webmesterek jelenleg szembesülnek. A helyzet az évek során egyre rosszabbodott, ami azt jelenti, hogy valaki valahol sok pénzt bocsát a betekintő spam létrehozásába.

Ghost és referral spam

A spam már eljutott a Google Analytics jelentésekbe. A spamszolgáltatók keresik a rendszer sebezhetőségét, hogy megjelenjenek a webhely adatjelentéseiben. Ezzel remélik, hogy elég kíváncsiságot váltanak ki arra a pontra, hogy a webmester meglátogatja a weboldalukat, hogy miért szerepelnek a jelentésben - heavy truck appraisal forms. A probléma az, hogy nem növelik a forgalmat. Még csak nem is csinálják, mert robotok. A Google Analytics által használt JavaScrip követőkódot arra használják, hogy hozzon létre értesítést a látogatásról. Végül a létfontosságú statisztikákat, például a visszafordulási arányokat és az elemzés elemzéséhez használt egyéb elemeket vonták be. Elengedhetetlen, hogy tiltsák le a beérkező leveleket, ha pontos adatokra van szükségük, különösen akkor, ha a marketing döntések meghozatalára támaszkodnak.

Nehéz lesz megakadályozni a beérkező leveleket, különösen azért, mert a spamküldők nagyon gyorsan dolgoznak, növelve a spam-találatok és a források arányát. Ez azt jelenti, hogy a webmestereknek javítaniuk kell az erőforrásokat, amelyeket a források eltávolítására és feketelistára helyezett. Különösen problémás az olyan emberek számára, akik új webhelyeket kapnak, akik nem kapnak sok törvényes forgalmat. A spam arányok növekedése az ilyen helyszíneken nagyobb rugalmasságot jelentene, ami talán még több is, mint a napi találatok.

Mennyire könnyű?

Egy oldal betöltése egyetlen látogatásként. A Ghost-levélszemét-felhasználók a Google Analytics követőkódját használják, és a forgalmi adatokat egyenesen a jelentésekbe küldenék, így megkerülve a látogatást. 0,00 másodpercig tarthat, ha valahol egy oldalt betölt a szerveren..Ugyanakkor több mint 100 ilyen kovácsolt látogatást kényszerítettek több más webhely Google-fiókjára. Egyetlen házigazda egyszerűen vásárolható meg. Mindaddig, amíg a spammerek biztosak a ROI-ban, sok kárt okoznak velük.

Megoldások, amelyek jönnek rövidre

Néhány technika néha olyan előrehaladott, hogy a betekintés letiltására alkalmazott megoldások nem működnek. Az egyik az a titokzatos online szolgáltatás, a Darodar. Az alábbi módszerek nem tisztították meg a GA-t.

  • A .htaccess fájl. Nem működik, mivel a szellemes levélszemét nem érinti a webhelyet
  • A beterjesztési kizárási lista. Hiányzik a frissítések.
  • Kizárási szűrők. Ez az elavult módszer, mivel csak a jövőbeli spamekre összpontosít, és nem visszamenőleges a korábbi spam adatbázisokra.

A Kizárási szűrő majdnem közeledett ahhoz, hogy megszüntesse a Darodar referral spam-et. Az egyetlen korlátozás az volt, hogy nincs állandó és következetesen frissített ajánlási spammer lista.

A hiányzó puzzle darab

A beutalási és szellemadatok azonosítására és blokkolására szolgáló megoldható megoldásnak nagyon frissen kell lennie, szélesebb adatbázisból kell származnia, és visszamenőlegesnek kell lennie a múltbeli információkra. Az optimális megoldás három eleme alapján itt működik.

1. lépés: A szegmensek használata a kizárás céljából

A szegmensek használata jobb, mivel nem változtatják meg tartósan az adatokat. Ha valaki véletlenül szűrőket szúr ki a szűrők használata közben, akkor nincs mód arra, hogy visszaadja azokat. A régi adatokra építve lehet felhasználni a szegmenseket, annak ellenére, hogy mennyi ideig volt ott. Az egyiket visszamenőleg is alkalmazni lehet.

2. lépés: A kizárási lista fenntartása

A lazaság olyan eszköz, amelyet a webmesterek használhatnak az átirányítási források figyelemmel kísérésére..Értesíti a felhasználót az új referenciákról, és megkérdezi őket: hogy engedélyezzék-e a gyanús ajánlott forrást vagy feketelistát.

1. A lazítás minden beadványt megkap, és

2. PHP-t használ az összes eredmény rendezésére a számlálás sorrendjében, majd a végleges listát a webmesternek végigvezeti, hogy lássa, ismerős-e. Ha nem,

3. Minden feltételezett levélszemetet egy laza csatorna továbbítja, amely a felhasználó számára lehetővé teszi a választók listáját vagy a feketelistát. Bármelyiket választják is, a 4.,

4. Átirányít egy olyan oldalra, amely kiválasztja az ítéletet, mint kiválasztási megerősítést.

5. A lerövidítés után az összes azonosított spammer tárolja és zárolja az adatbázisban

6. A tiszta adatok végleges megjelenítése regex formátumban lesz. Másolja és illessze be a Google Analytics szolgáltatásba.

A letiltás lehetővé teszi a webmestereknek, hogy naprakésszé tegyék a kizárási listát naponta legalább ötször.

A valóságban több megoldás működhet:

Annak ellenére, hogy ez bevált módszer, még jobb lenne, ha a webmester kiegészíti azt más technikákkal, csak annak biztosítása érdekében, hogy minden alapot lefedjenek. Az említett oldaton kívül:

  • Kattintson a jelölőnégyzetre, amely arra kéri a Google Analytics-t, hogy kizárja az ismert botokat és pókokat
  • "Tartalmazza a gazdanév-szűrőt"
  • Cookie-k használata

A fent említett inkluzív szűrő néha hatékony, de nem a legjobb megoldás hosszú távon, mert:

  • A hostnév spoofing nem nehéz feladat, és az analitikai spammerek egyre inkább kiszolgáltatják.
  • Ha a beállítás helytelen, akkor a végleges szűrők kiszűrése véget érhet.
November 29, 2017