Back to Question Center
0

Tippek a Semalt: Hogyan védekezhet a Blackmail Trojan Locky

1 answers:

Az elmúlt egy héten az ellenséges zsarolás trójai Locky a számítógépekre világszerte hatott. A médiajelentések szerint a legtöbb esetben a vírus a Microsoft Office dokumentumban lévő makrókat használja csatornaként, hogy megtalálja az utat a hálózathoz. A vírus úgy működik, hogy titkosítja a fertőzött számítógép összes adatait. Például ha egy címzett megnyit egy fájlt, például egy hamis számlát, a Locky kódolja a számítógépen tárolt összes adatot. Ezután a felhasználót felkérték, hogy fizessen egy bizonyos összeget pénzkeresetként, hogy lehetővé tegye az adatok titkosítását. A kérés zsarolási levélként jelenik meg a képernyőn.

A Semalt ügyfél siker menedzsere, Ivan Konovalov elmagyarázza, hogyan védekezhet a zsarolásból a trójai Locky-ról.

A Retarus E-Mail Security frissítés az optimális biztonságot garantálja

Naprakész, nincs olyan szoftver jelen a piacon, amely végső védelmet nyújt az ilyen vírusrohamokkal szemben. A Retarus Email Security egyike azon szolgáltatásoknak, amelyek a különféle szkennerek, valamint az adathalász szűrők és az intelligens levélszemét kombinálásával jelentős kívánatos biztonságot nyújtanak.

A trójai vírus biztonságának optimalizálása érdekében azok, akik a Retarus E-Mail Security-t használják, szabadon frissíthetik a biztonsági funkciókat egy bizonyos idő alatt.

Legyen óvatos a beágyazott makró kóddal rendelkező adatoknál

Függetlenül attól, hogy a víruskereső szoftver a helyén van-e, a felhasználóknak éberen kell maradniuk..Annak biztosítása érdekében, hogy Ön biztonságban legyen a Locky támadásaitól, gondoskodnia kell arról, hogy az irodai alkalmazások makró kódjának automatikus végrehajtása kikapcsoljon. Továbbá óvatosnak kell lenniük makrók futtatásakor.

Teljes figyelemre van szükség

A felhasználóknak be kell tartaniuk a következőket:

  • Kizárólag olyan e-mail mellékleteket nyitnak meg, amelyek hitelesnek tűnnek. Fel kell tudnia ismerni a feladót vagy az e-mailben részletezett eljárást. Nyílt fájlformátum, például .xls, .exe, .doc és .docxm megnyitása, mivel a vírus leginkább érintett.
  • A számítógép lassú reagálására való törekvés, a merevlemez fokozott megbízhatósági szintje látszólagos ok hiányában nyilvánvaló jelenség lehet, hogy a Locky titkosítás lassan alakul ki. A tárolt adatok mentésének céljával azonnal húzza ki a számítógépet az áramforrásból és a hálózatból.
  • Rendszeresen készítsen biztonsági másolatot az adatairól annak biztosítása érdekében, hogy ha az információ bizonyos hányadát befolyásolja, könnyen visszaállítható az adatvesztés alacsony kockázatával. Az adatok biztonsági mentésénél is fontos, hogy tudatában legyen annak, hogy a Locky képes megfertőzni a külső tárolóeszközöket.
  • Győződjön meg arról, hogy az operációs rendszert frissíti a legújabb verzióra. Telepítse az összes legújabb frissítést internetes böngészőjére, irodai alkalmazásaira és operációs rendszerére. A Locky megtalálja az utat a számítógéppel csatornákon keresztül, amelyek a szoftverrel kapcsolatos biztonsági résekből erednek.
  • Győződjön meg róla, hogy minden rendszere hatékony vírusirtókkal rendelkezik. Az is fontos, hogy gyakran frissítse ezeket a víruskereső alkalmazásokat, azzal a céllal, hogy felismerhesse a legfrissebb kártékony programokat, és ennek megfelelően járjon el.

A Retarus állandó személye további információt adhat a Retarus E-Mail Security díjmentes vírusfrissítéssel kapcsolatban Source .

November 28, 2017